Alexandru Rafila, semnal de alarmă cu privire la medicamentele consumate de români în această perioadă: „Sunt mult mai periculoase decât vaccinul”

de: Rosu Ioana
04 11. 2021

Medicul Alexandru Rafila se arată extrem de îngrijorat de situația critică în care se află țara noastră, având în vedere numărul infectărilor, al deceselor și al spitalelor arhipline din această perioadă neagră. Potrivit specialistului, există o soluție urgentă prin care numărul deceselor ar putea să scadă, însă acest lucru ține exclusiv de ceea ce decid autoritățile. Deputatul PSD atrage, de asemenea, atenția asupra unui obicei extrem de nociv pentru români, care, din păcate, în loc să-i ajute, poate crea mari probleme de sănătate.

Obiceiul la care orice român trebuie să renunțe

Mulți cetățeni ajung în stare gravă la spital sau își afectează, fără să știe anumite organe, din frică. Astfel, aceștia consumă antivirale despre care au auzit pe internet sau le-a recomandat vreun apropiat pentru a “preveni” infecția cu Covid-19.

Nimic mai greșit! Medicul Alexandru Rafila face apel la cetățeni să nu cadă pradă acestei frici, care să-I împingă la acțiuni cu rezultate ireversibile. Acesta a explicat că antiviralele nu se iau în loc de vaccine, fiind mult mai periculoase decât vaccinul.

„Antiviralele nu se iau preventiv, se iau doar de către persoanele care sunt infectate și au o formă a bolii care justifică administrarea acestui tratatemn. Există o credință greșită că poți să iei antivirale în loc de vaccin. Antiviralele luate preventive sunt mult mai periculoase decât vaccinul”, a precizat deputatul, la RomaniaTV.

Măsura urgentă care ar scădea numărul deceselor

Recordul de decese atins în ultimele zile creează panică în rândul autorităților, medicilor, și nu în ultimul rând, populației. Medicul Alexandru Rafila a expus clar și răspicat soluția pe care acesta o vede ca fiind definitorie pentru a scădea numărul deceselor. Potrivit deputatului PSD, este nevoie imediată de crearea unei structuri funcționale pentru asistență medicală ambulatorie.

Din păcate, multe decese survin din cauza faptului că, fie oamenii nu au unde să fie tratați și monitorizați de către un medic, fie bolnavii preferă să rămână acasă până în ultimul moment, cu tratamente luate după ureche.

„Cea mai importantă măsură pe care putem să o luăm este realizarea unor structuri funcționale pentru asistență medicală ambulatorie pentru pacienți, acolo unde aceștia pot fi evaluați și li se poate administra tratament. Avem o reţea importantă de ambulatorii de specialitate în toate oraşele, fostele policlinici. Acestea pot să primească pacienți covid.

Oamenii pot fi investigați măcar minimal în primele zile de boală. Oamenii stau acasă, se tratează cu ce au sau cu ce le spune medicul de familie la telefon, fără să existe medicație antivirală disponibilă şi atunci boală se agravează și ajung foarte târziu la spital.

Am prieteni care sunt în zona de medicină legală care spun că se găsesc persoane decedate la domiciliu, multe dintre ele cu covid. Oamenii stau acasă până mor sau până ajung în stare foarte gravă. Ar fi prima soluție să oprești valul acesta de decese”, a declarat Rafila la România Tv.