Alexandru Rafila, la PSD. Marea lovitură de la Alegerile Parlamentare

Alexandru Rafila, pas important în PSD? Ce nouă mutare se pregătește?

Surpriză totală pentru alegători! Alexandru Rafila ar deschide lista Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății ar intra în cursa râvnită, după refuzul către ProRomânia în cadrul alegerilor pentru Primăria Capitalei.

Alexandru Rafila întră în cursă! Este sau nu pe lista PSD?

Alexandru Rafila deschde lista PSD pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare, arată republica.ro. Amintim că alăturarea acestuia cu Partidul Social Democrat se petrece după refuzul din vară al acestuia către ProRomânia în contextul alegerilor pentru Primăria Capitalei. După informația apărută că ar reveni în atenția oamenilor într-un cadru politic, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății nu a confirmat sau infirmat noul scenariu. Subliniem că Alexandru Rafila a fost sercetar de stat în Ministerul Sănătății în perioada mai 2012 – ianuarie 2013 în cabinetul lui Victor Ponta. Politicianul a încercat în iulie să profite de notorietatea cunoscutului medic și să-l împingă în cursa pentru PMB, dar cel din urmă a refuzat orice implicare la acele alegeri.

”Este adevărat că înainte de a pleca în vacanţă am primit o ofertă din partea domnului Victor Ponta, preşedintele partidului Pro România ca să reprezint, să mă sprijine pentru fotoliul de primar al Capitalei. Vă daţi seama că asta e o propunere pe care trebuie să o diger, de aceea nu poţi să răspunzi pe moment nici da, nici nu. Eu m-am întors în urmă cu două zile în ţară şi i-am comunicat că declin această propunere, deci nu candidez la Primăria Capitalei”
Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti şi preşedintele Societăţii Române de Microbiologie

Rafila ar deschide lista alegerilor parlamentare de partea PSD
Rafila ar deschide lista alegerilor parlamentare de partea PSD

Care ar fi motivației unei astfel de decizii?

Decizia PSD ar venit în contextul în care social-democrații vor să-și refacă imaginea și să scape de parlamentarii care i-au tras în jos și au contribuit la diverse controverse în ceea ce privește legea Justiției și mutilarea Codurilor Penale. Florin Iordache, celebru pentru OUG 13 și pentru șefia Comisiei pentru modificarea legilor Justiţiei, nu a mai avut locul obișnuit în Olt, acolo unde a fost ales pentru cinci mandate în funcția de deputat. De asemenea, în aceeași postură de află Eugen Nicolicea și Carmen Dan, care nu mai prind nici ei locuri eligibile.

Refuzul lui Rafila către ProRomânia

„Pro România va avea candidaţi la Primăria capitalei, la primăriile de sector şi îi anunţăm săptămâna viitoare, probabil cu Robert Negoiţă. Ne-am unit forţele cu Robert”, a declarat atunci Ponta. Întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, acesta a reiterat faptul că Pro România va avea propriul candidat. Atunci a fost introdus în spațiul public numele lui Rafila. „M-aş bucura, pentru că am o părere foarte bună despre domnia sa”, a spus sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI