Alexandru Rafila îl contrazice pe Florin Cîțu. Când vom scăpa de masca de protecție: „Astfel de minuni nu se întâmplă”

Alexandru Rafila îl contrazice pe Florin Cîțu. Când vom scăpa de masca de protecție: „Astfel de minuni nu se întâmplă”
Alexandru Rafila, despre momentul relaxării restricțiilor

Alexandru Rafila a spus lucrurilor pe nume, dezvăluind care este, de fapt, realitatea cu privirea la atingerea obiectului anunțat de premierul României vizând vaccinarea populației și renunțarea la restricțiile anti-Covid-19, dar și la masca de protecție.

Când se va renunța la masca de protecție

În cursul zilei de vineri, Florin Cîțu a anunțat că relaxarea restricțiilor se va putea face în două etape, iar cea de-a doua va consta inclusiv în eliminarea măștilor de protecție. Potrivit acestuia, aceste relaxări vor avea loc după vaccinarea a zece milioane de români, estimativ, în luna august.

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține:
– până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;
– până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane”, a declarat premierul României.

Din păcate, reprezentantul României la OMS îl contrazice pe Florin Cîțu, explicând că acest lucru s-ar putea întâmpla doar printr-o minune, iar minunile nu își au locul în acest context.

Alexandru Rafila susține că vaccinarea unui număr atât de mare de oameni presupune multă muncă și efort depus de toată lumea, dar și o campanie foarte bună de informare pe categorii de vârstă.

Cum vor decurge vaccinările în viitor

Medicul a explicat că, în prezent, vaccinarea a decurs bine deoarece au fost mai mulți doritori decât vaccinuri disponibile, ceea ce i-a motivat pe cetățeni să își dorească și să se lupte pentru dreptul său. Alexandru Rafila a mai descris și situația în care vor exista mult mai multe vaccinuri disponibile, iar doritori mai puțini, astfel încât, autoritățile vor trebui să facă un efort suplimentar pentru a-i mobiliza către vaccinare.

“Campania de vaccinare a mers foarte bine atât timp cât numărul de solicitări, sau de solicitanți, a fost mult mai mare decât numărul de vaccinuri disponibile.

Există posibilitatea ca pe măsură ce numărul de vaccinuri pe care România le primește să fie tot mai mare, iar la un moment dat să se inverseze acest trend și să avem mai puțini solicitanți decât numărul de doze disponibile.

Lucrul acesta poate să ducă în una, maxim două luni la vaccinarea la liber, ceea ce înseamnă că dacă vreți să vă vaccinați astăzi, vă duceți la un centru și vă vaccinați imediat. Nu o să mai existe liste de așteptare”, a dezvăluit acesta, potrivit Digi24.

Minunea carantinei ar putea determina atingerea obiectivului propus de Cîțu

Alexandru Rafila a explicat că obiectivul pe care premierul României și l-a propus pentru vaccinarea a zece milioane de cetățeni până la începutul lunii august este intangibil, mai ales că va fi perioada vacanțelor, când multă lume va avea în plan călătorii, nu vaccinare. Acesta a readus în discuție propunerea Andreei Moldovan cu privire la carantinarea țăriim glumind că doar în această situație ar exista șanse.

“Și atunci orizontul ăla pe care ni-l dorim toți, și domnul prim-ministru, și noi, ca și oameni de sănătate publică – să vaccinăm cel puțin 10 milioane de persoane, acel orizont se va îndepărta.

31 iulie, sigur că e o dată foarte bună pentru vacanțe, dar nu pentru atingerea acestei ținte de 10 milioane, decât dacă se întâmplă o minune, dar o minune… ați văzut ce propunea doamna secretar de stat – minunea carantinei.

Pe partea cu vaccinarea, astfel de minuni nu se întâmplă. Se întâmplă doar dacă muncești foarte mult și faci o campanie de informare țintită pentru fiecare grup populațional și de vârstă, și de populație, din punct de vedere al ocupației, al gradului de educație, al mediului rural sau urban în care trăiește.
Acest campanii de informare trebuie țintite, astfel încât să atragă oameni”, a concluzionat medicul Rafila.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI