Alexandru Rafila face anunțul groaznic pentru România. Ce se va întâmpla din martie 2021

Alexandru Rafila face anunțul groaznic pentru România. Ce se va întâmpla din martie 2021
Alexandru Rafila, anunț groaznic pentru România

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a spus că este posibil ca în lunile februarie-martie să apară și un al treilea val de infectări cu noul coronavirus. Mai mult, el spune că masa receptivă e foarte mare, deoarece aproape 90% din populația țării nu a trecut prin infecție.

Alexandru Rafila face anunțul groaznic pentru România

Reprezentantul României la OMS susține că, acest nou val va fi unul mai mare sau mai mic, în funcție de măsurile de sănătate publică și de măsurile individuale de protecție care vor fi luate.

Acest tip de infecții virale, boli infecțioase cu transmitere pe cale respiratorie, evoluează în valuri, fie că discutăm de gripă, fie că discutăm despre infecția cu noul coronavirus faţă de care nu avem imunitate. Există cam 90%, poate puțin sub 90%, din populația României care nu a trecut prin infecție, deci masa receptivă e foarte mare.

Aşa că în mod natural se întâmplă un ciclu de progres al transmiterii și de regres al transmiterii, generat pe de o parte de măsurile de sănătate publică, generat de măsurile pe care le ia fiecare individ, dar oamenii obosesc, măsurile de sănătate publică se relaxează și există o astfel de evoluție în valuri”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Ce se va întâmpla în România din martie 2021
Ce se va întâmpla în România din martie 2021

Este posibil să apară și un al treilea val în România

Alexandru Rafila a observat că după primul val din primăvară, urmează acum cel de-al doilea care pare să fie mai grav, însă acum sistemele de sănătate sunt mai bine pregătite. De asemenea, președintele Societății Române de Microbiologie a mai adăugat că este posibil ca prin lunile  februarie-martie să apară un al treilea val. Nu se știe însă ce amplitudine va avea.

”Am văzut că după valul din primăvară urmează acesta al doilea, care tinde să atingă niveluri mult mai mari decât cel din primăvară, dar acest val a găsit sistemele de sănătate sau majoritatea sistemelor de sănătate mult mai bine pregătite. Este foarte posibil să apară un alt val, probabil în lunile februarie-martie, dar rămâne de văzut dacă amplitudinea lui va fi mai mare sau mai mică. Aici cred că ar trebui să dăm răspunsuri”, a mai spus Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila este de părere că amplitudinea noului val va depinde foarte mult de modul în care autoritățile din România și societatea se vor poziționa, în așa fel încât lucrurile să nu fie scăpate de sub control , din punct de vedere al sănătății și al funcționării societății în ansamblul ei.