12 mart. 2021 | 09:44

Alexandru Rafila face anunțul crunt. Când se va termina pandemia, de fapt, în România (exclusiv)

News
Alexandru Rafila face anunțul crunt. Când se va termina pandemia, de fapt, în România (exclusiv)
Ce a anuntat Alexandru Rafila

Opinia OMS este că nu se va putea declara încheiată pandemia de coronavirus, mai devreme de finele lui 2022. Aceasta este şi părerea reprezentantului nostru în Comitetul Executiv al OMS, medicul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila face anunțul crunt

”Planeta noastră nu se reduce doar la câteva ţări sau regiuni mai bogate, ca Statele Unite, Uniunea Europeană, China sau Rusia, de exemplu. Or, în acest moment, pe cea mai mare suprafaţă a globului miza cea mare este livrarea de vaccin împotriva COVID-19. Ţările bogate au rezolvat această dilemă, dar ele vor trebui să le ajute şi pe celelalte, fiindcă altfel tot efortul va fi în zadar. Prin dorinţa noastră de a călători, de înţeles de altfel, după atâta amar de pauză, te poţi trezi oricând cu noi focare din zone pe care tu, ca guvern, nu le iei în calcul. Numai că turismul îţi poate da peste cap datele problemei!”, a declarat, pentru impact.ro, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

La un an de când OMS a declarat oficial pandemia de coronavirus, Rafila consideră că noua provocare stă în puterea omului de rând:

”Dacă omul de pe stradă, cetăţeanul de rând, nu va înţelege că hopul nu a trecut, atunci cu siguranţă vă spun că pandemia se va prelungi. Desigur, nu va fi la fel de ameninţătoare, ca în primăvara lui 2020, dar ea poate continua să ne dea mari bătăi de cap!” Alexandru Rafila crede că campania de vaccinare, care se desfăşoară în prezent în ţară, e un lucru foarte favorabil, însă ea trebuie dublată de respectarea condiţiilor de protecţie sanitare.

”Nu știu cine are dreptate”

Cât priveşte recentul scandal intern despre raportarea oficială a cifrelor de îmbolnăviri şi de vaccinări, Alexandru Rafila a declarat sursei citate:

”Dacă cineva îşi închipuie că jocul nostru a trecut neobservat în exterior, se înşală. De altfel, cred că o ştiu cu toţii. Personal, nu ştiu cine are dreptate, nu mi-e foarte clar cine sunt unii, cine sunt ceilalţi, ce s-a întâmplat cu informaţiile în cauză, dar după părerea mea. Pe de altă parte, aş paria că în măsura în care Vlad Voiculescu ar ajunge unul dintre şefii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi acolo la scurt timp s-ar repeta povestea asta cu transparentizarea cifrelor!”, a spus Alexandru Rafila, care a mai precizat:

”Nu deţin, în acest moment, date despre testele pe care Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că le va face în cazul vaccinului rusesc, Sputnik V, dar din a doua jumătate a lui aprilie Uniunea Europeană va avea la dispoziţie nu mai puţin de patru tipuri de vaccin, celor trei utilizate până în prezent, Pfizer/BionTech, Moderna şi AstraZeneca, alăturându-li-se mai nou Johnson&Johnson.”

De menionat că vaccinul Johnson&Johnson o să fie distribuit într-o singură doză, spre deosebire de toate celelalte, care se aplică în două, la un interval între trei şi opt săptămâni, în funcţie de tipul de vaccin.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro