Alexandru Rafila, avertisment despre locurile unde te poți infecta imediat cu noul coronavirus. Ce trebuie să faci

Alexandru Rafila, avertisment despre locurile unde te poți infecta imediat cu noul coronavirus. Ce trebuie să faci
Alexandru Rafila, avertisment despre locurile unde te poți infecta imediat cu noul coronavirus: "Se întâmplă îndeosebi în perioada verii"

Alexandru Rafila vine cu noi avertizări către cetățeni, după ce ieri a fost a șaptea zi cu peste 1000 de cazuri noi de îmbolnăviri. Reprezentantul României la OMS atrage atenția că anumite locuri sunt extrem de periculoase când vine vorba de transmiterea infecției cu COVID-19.

Ce locuri trebuie să evite cetățenii

Medicul Rafila se arată extrem de îngrijorat de situația României, pe fondul unei explozii de cazuri de COVID-19. Unul dintre motivele care a adus la această problemă gravă cu care se confruntă autoritățile și sistemul medical este nerespectarea măsurilor de prevenție.

Zecile de mii de români care petrec pe litoralul românesc sunt imaginea unei Românii nepăsătoare la sănătatea publică și la cea a semenilor.

Cu toate acestea, mulți medici și reprezentanți ai autorităților au ieșit și au vorbit în fața tuturor, oferind cele mai bune și utile sfaturi.

Alexandru Rafila a vorbit în cursul zilei de ieri despre cele mai periculoase locuri pe care românii trebuie să le evite. Potrivit acestuia, în cluburi, terase și la petreceri există cea mai mare aglomerație, neținându-se seama de distanțarea fizică necesară.

E important ca românii să evite locurile aglomerate ori de câte ori pot și susține că unul dintre cele mai periculoase sunt cluburile și spațiile unde au loc petreceri, fie ele cu distanțare . În aceste locuri, precum cluburile, există poate cel mai mare risc al infectării cu noul coronavirus, îndeosebi în perioada de vară.

Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie. Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba”, a declarat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI