Alexandru Rafila, avertisment clar pentru români. Fenomenul pe care mulți îl ignoră

Alexandru Rafila, avertisment clar pentru români. Fenomenul pe care mulți îl ignoră
Alexandru Rafila, avetisment dur pentru romani

Alexandru Rafila a făcut un avertisment clar pentru români. Care este fenomenul pe care mulți români îl ignoră. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avertizat asupra pericolelor la care se expun cetățenii care nu își cumpără tratamentele prescrise de medici din surse sigure, foarte mulți apelând la medicamentele disponibile pe net.

Alexandru Rafila a spus cum își pun sănătatea în pericol mulți români. La ce trebuie să renunți imediat

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a tras un semnal de alarmă. Acesta avertizează românii să nu cumpere medicamente decât din surse sigure.

„În primul rând, medicamentele eliberate pe bază de prescripție nu trebuie să fie cumpărate de pe internet. Există și o legislație în acest sens. Eu cred că aici am putea face ceva mai mult (…) Cred că trebuie să face în mod consistent o campanie de informare pentru public, încât să renunțe la astfel de achiziții.

Ce fel de medicamente sunt cumpărate de pe net

Motivele sunt diferite pentru achiziția medicamentelor de pe diverse site-uri. Unul dintre ele, dacă e vorba de medicamente care nu sunt înregistrate în România, atunci există tentația să fie luate din alte surse cu ușurință”, a spus Alexandru Rafila.

Astfel, Alexandru Rafila a avertizat că mai mult de 90% dintre medicamentele care sunt comercializate pe internet sunt contrafăcute. Medicamentele cumpărate de pe net pot fi unele fără nicun efect sau, din contră, pot afecta sănătate într-un mod nedorit.

90% dintre medicamentele disponibile pe net, contrafăcute

„Marea majoritate a medicamentelor vândute pe internet și asta însemnă mult peste 90% sunt contrafăcute. În cel mai bun caz, ele nu au niciun efect, dar pot să fie în egală măsură și toxice, deci periculoase pentru sănătate. Nu știm ce se găsește într-un comprimat care este comercializat în acest fel și în mod evident nu trebuie procurate decât dintr-o rețea farmaceutică. (…)

Autoadministrarea de medicamente sau procurarea de pe diverse site-uri, care nu au niciun fel de garanție (…) este clar că nu putem să o încurajăm”, a mai declarat Alexandru Rafila la B1.

Alexandru Rafila crede că restricțiile împotriva covid trebuiau ridicate treptat

Pe de altă parte, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în Europa, Alexandru Rafila spunea mai acum ceva timp că restricțiile au fost ridicate mult prea brusc în țara noastră.

„Eu am propus o renunțare etapizată la aceste restricții. S-a considerat că nu mai este cazul. Nu este nici un fel de problemă (…). Probabil s-a bazat pe o analiză, nu știu să vă spun mai multe detalii, dar asta este situația, ne-o asumăm cu toții”, spunea Alexandru Rafila.