Alexandru Rafila, anunțul așteptat de milioane de români. În câte zile se va termina valul trei al pandemiei

Alexandru Rafila, anunțul așteptat de milioane de români. În câte zile se va termina valul trei al pandemiei
Alexandru Rafila, anunțul momentului despre sfârșitul pandemiei Sursă foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Reprezentantul României la OMS vine cu o veste bună pentru toți românii. Medicul Alexandru Rafila a anunțat când estimează sfârșitul valului trei al pandemiei, dar și momentul în care oamenii vor putea să revină la o viață cât mai aproape de normal.

Vaccinarea, un pas esențial pentru sfârșitul pandemiei

Medicul Alexandru Rafila face apel către cetățeni cu privire la vaccinarea anti-Covid-19. Acesta susține că un număr mare de vaccinări zilnice va contura sfârșitul pandemiei, undeva prin toamnă, la sfârșitul lunii septembrie, octombrie. Reprezentantul PSD crede că numărul mare al infectărilor va mai dura maximum 45 de zile, ulterior, secțiile de Terapie Intensivă a spitalelor se vor relaxa treptat.

Renumitul medic face apel la abilitățile actualului Guvern de a-și câștiga cetățenii de partea sa prin comunicare transparentă și măsuri eficiente.

”Dacă guvernul actual îşi schimbă abordarea şi reuşeşte să-şi transforme populaţia în partener, inclusiv celelalte forţe politice, că până la urmă nu cred că cineva are dorinţa ca lucrurile să meargă prost, cel puţin mă gândesc la mine, am dorinţa ca lucrurile să meargă bine, indiferent că eşti în zona politică sau în afara ei. (…)

Eu cred că această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale şi aşa mai departe va mai dura circa 45 de zile, aşa zisul al treilea val, iar o soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, octombrie, dacă campania de vaccinare va continua să funcţioneze bine din două puncte de vedere: primul, creşterea capacităţii de vaccinare la minim 100.000 de persoane pe zi inclusiv sâmbăta şi duminica (…)

Și al doilea să avem aderenţa la vaccinare, pentru că e un pericol evident dacă oamenii vor fi prost informaţi, minţiţi, tensionaţi şi aşa mai departe există acest risc al lipsei de aderenţă la vaccinare, adică degeaba ai vaccin dacă oamenii nu se vaccinează”, a declarat Alexandru Rafila marţi seară, la Prima Tv.

Alexandru Rafila, dezamăgit de Vlad Voiculescu

În cadrul aceleiași intervenții, profesorul Rafila l-a criticat pe Vlad Voiculescu în termeni duri, subliniind că nu face nimic în folosul oamenilor, mai mult, acesta pasează vina către alte ministere.

„Am fost unul dintre cei care am crezut că odată cu venirea domnului Voiculescu lucrurile vor evolua în bine şi chiar am spus lucrul ăsta public la un post de televiziune. M-am înşelat. Dânsul nu face absolut nimic, nu-şi asumă absolut nimic”, susţine Alexandru Rafila.

Este această pasare de responsabilitate între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei. Dumneavoastră sunteţi Ministerul Educaţiei, organizaţi voi în şcoli. Bun, dar daţi-ne o soluţie, cadrele medicale în medicina şcolară sunt puţine, găsim o soluţie să testăm în şcoli (…) Această derobare de responsabilitate pe mine m-a deranjat foarte mult”, a adăugat renumitul medic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI