21 mai 2021 | 07:29

Alexandru Rafila, anunț trist cu privire la imunizarea anti-Covid-19. Ce se întâmplă în centrele de vaccinare

Sănătate
Alexandru Rafila, anunț trist cu privire la imunizarea anti-Covid-19. Ce se întâmplă în centrele de vaccinare
Alexandru Rafila, vești proaste despre evoluția campaniei de vaccinare

Alexandru Rafila vine cu vești proaste privind vaccinarea anti-Covid-19, exprimându-și totodată rezervele cu privire la atingerea obiectivului stabilit de autorități pentru relaxarea mai multor restricții. Potrivit reprezentantului României la OMS, românii care aleg să meargă să se vaccineze scade pe zi ce trece, astfel că tredul de imunizare unui procent semnificativ al populației tinde să stagneze sau să evolueze mai greu.

România nu va atinge targetul stabilit pentru vaccinare

Deputatul PSD și reprezentantul României la OMS trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de interes față de vaccinare, resimțită în ultima perioadă. Profesorul Rafila susține că numărul persoanelor vaccinate cu prima doză este la jumătate față de cel al persoanelor care au venit să se imunizeze cu cea de-a doua doză, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor vaccinate este în scădere, iar obiectivul de zece milioane de persoane vaccinate până la finalul anului nu va fi atins

„În mod evident, trendul este descrescător. Astăzi chiar am remarcat că numărul de persoane care au fost vaccinate cu prima doză a fost doar jumătate din numărul persoanelor vaccinate cu doza a doua.

Asta arată că peste încă trei săptămâni vom avea cu doza a doua doar 30.000 de persoane, așa că asta e foarte, foarte preocupant și dacă nu o să reușim să păstrăm ritmul cu 100.000 de administrări zilnice, în mod evident, nu o să atingem 10 milioane în decursul acestui an.

Cred că aceste maratoane au fost eficiente, sunt încă eficiente în orașele mari. Acolo populația are un alt tip de acces la informații, sigur, sunt și excepții, dar, în orașele mari sunt procente apreciabile de persoane vaccinate. Evident, s-au vaccinat cei care erau convinși că doresc să o facă.

Mai e această masă de 30% din populație care ezită să se vaccineze și cred că acolo trebuie să lucreze, în principal, autoritățile pentru că cei care refuză să se vaccineze, în mod evident, vor fi foarte greu de convins”, a declarat Alexandru Rafila la un post de televiziune.

Alexandru Rafila, despre valul patru al pandemiei

Profesorul Rafila a avertizat în urmă cu câteva zile despre un al patrulea val al pandemiei, care va urma, cel mai probabil, în toamnă. Cu toate acestea, medicul susține că acest val ar putea fi mai puțin agresiv, dacă un procent semnificativ de cetățeni va fi vaccinat.

”Poate fi un al patrulea val al pandemiei, să speram ca nu vor fi foarte multe cazuri noi, dar asa evoluează acest tip de infecții.

Dacă ne vaccinăm și dacă se respectă măsurile, s-ar putea să scăpăm mai ușor. Deocamdată am vaccinat doar 20% din cetățeni, ceea ce este foarte puțin. Azi au fost sub 40.000.

Nu putem să facem predicții, e posibil să fie la începutul toamnei. Dacă ne uitam la experiența altor țări care au o acoperire vaccinală mai bună, vedem că au deja rezultate mult mai bune”, a precizat Alexandru Rafila la România Tv.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cabral s-a dezlănțuit în club. A plecat de la petrecere cu două femei
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Obligatoriu pentru toți proprietarii de animale. Regulile UE nu pot fi încălcate
Capital.ro
Mircea Badea, despre esenţa ortodoxiei: "Aceasta este credinţa mea, teza mea personală"
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
TOTAL INTERZIS în VINEREA MARE! E cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro