22 nov. 2021 | 09:21

Alexandru Rafila, anunț sumbru pentru români. Se va întâmpla după sărbătorile de iarnă: „Va începe la jumătatea lui ianuarie 2022″

Sănătate
Alexandru Rafila, anunț sumbru pentru români. Se va întâmpla după sărbătorile de iarnă:
Alexandru Rafila, medic și deputat PSD

Profesorul Alexandru Rafila vine cu vești mai puțin bune pentru români. Potrivit acestuia, perioada sărbătorilor va spori apariția valului cinci al pandemiei, astfel că la jumătatea luni ianuarie 2022, România se va confrunta cu un nou val al pandemiei. Pentru a evita tragediile valurilor anterioare, medicul face niște recomandări extrem de valoroase.

Cine are prioritate la vaccinare, copiii sau părinții?

Fostul reprezentant al României la OMS trage un semnal de alarmă cu privire la apariția valului 5 al pandemiei în viitorul foarte apropiat. Astfel, într-un context epidemiologic critic va apărea o nouă amenințare care ar putea paraliza sistemul medical.

Din păcate, este vorba despre valul cinci al pandemiei, care va lovi cu putere țara noastră după perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când multă lume se întoarce acasă din toată Europa, iar oamenii fac reuniuni de familie pentru a sărbători împreună cea mai frumoasă perioadă a anului. Pentru a fi cu un pas înaintea valului cinci, specialistul recomandă vaccinarea părinților și testarea masivă a copiilor. Acesta încurajează, de asemenea, și vaccinarea copiilor, dar pentru acest pas este nevoie ca părinții să se vaccineze și să înțeleagă beneficiile reale.

„Perioada dificilă în România va începe la jumătatea lui ianuarie 2022. Pe 15 ianuarie 2022 vom intra în valul 5. În ianuarie 2022 va trebui să luăm măsuri. OMS va face public raportul pe România. Trebuie să ne hotărâm ce vrem cu copiii noștri. Primul lucru: părinții să se vaccineze ei. Trebuie să se încurajeze testarea în școli.

Accesul la vaccinare trebuie să existe și la copii. Copiii însă fac forme ușoare ale bolii. Eu sunt de acord cu vaccinarea copiilor. Vaccinarea copiilor este o posibilitate, dar nu este o prioritate. Ca să vaccinezi copiii, primul lucru trebuie să convingi părinții. Doza 3 este recomandată pentru că după 6 luni de la vaccinare imunitatea este redusă. Prioritatea trebuie să fie a celor care n-au primit acum vaccin”, a declarat Alexandru Rafila la Aleph News.

Populația vulnerabilă, vaccinată în procent mic

În cadrul aceleiași intervenții, medicul a subliniat rata mică a vaccinării în rândul persoanelor vulnerabile, în mod special a persoanelor vârsnice. De asemenea, Alexandru Rafila a indicat o diferență mare a vaccinării între mediul urban și cel rural. Pentru a exista un echilibru al ratei devaccinare între oraș și sate, profesorul recomandă o implicare mai mare a Bisericii și a autorităților locale în campania de vaccinare.

„80% din medici sunt vaccinaţi şi 60% din personalul medical este vaccinat. Sunt diferenţe foarte mari între urban şi rural. La nivel naţional, avem 40% dintre persoane vaccinate. Doar 22% sunt vaccinaţi din oameni de peste 80 de ani. În România, cei mai vulnerabili sunt cei mai puţin vaccinaţi. Trebuie întărit parteneriatul cu Biserica şi autorităţile locale”, a explicat specialistul.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Ce fac Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, de Paște: „Nu putem să...”
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Capital.ro
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Doliu în PRESA din ROMÂNIA! A murit CRISTIAN...
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să își pună un român din Buzău pe acoperișul casei, fără pic de reținere! Ce s-a aflat despre locuitorii din zonă
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro