Alexandru Rafila, acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu: „Nu e genul care să își asume ceva”

Alexandru Rafila, acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu: „Nu e genul care să își asume ceva”
Alexandru Rafila, atac duc la adresa lui Vlad Voiculescu

Reprezentantul României la OMS a vorbit luni seară despre gestul făcut de ministrul Sănătății cu privire la greșeala pe care a făcut-o pe holurile Parlamentului. Alexandru Rafila îl acuză în termeni duri pe Vlad Voiculescu, afirmând că nu are curajul să-și dea demisia, chiar dacă ar trebui să facă.

„Are un comportament copilăresc”

Vlad Voiculescu a fost surprins luni fără mască, motiv de atac din partea colegilor. Acesta a considerat oportun să vărbească la telefon fără mască, în ciuda faptului că se afla într-un spațiu public, în plină pandemie.

În urma comportamentului neadecvat pentru funcția pe care o ocupă, Alexandru Rafila i-a adus mai multe acuzații, printele altele, afirmând că Vlad Voiculescu își găsește mereu țapi ispășitori, dezicându-se de orice vină. Cu alte cuvinte, ministrul Sănătății nu ar fi capabil să-și recunoască greșelile și lipsa de pricepere în a gestiona această situație, ceea ce duce la concluzia că are un comportament copilăresc.

Reprezentantul României la OMS a acuzat și modul în care Vlad Voiculescu a ales să-și ceară scuze public, explicându-și gestul pe pagina sa de Facebook.

„Scuza cu „aveți dreptate, am greșit, a fost penibilă” Sunt tot felul de scuze copilărești, un comportament copilăresc, până și bilanțul MS a fost o glumă, spui câte postări pe facebook ai avut, câte liveuri.
Vlad Voiculescu nu cred că este genul de persoană care să-și asume ceva, ca să-ți dai demisia ar trebui să îți asumi, să fii învățat să-ți asumi.

Dacă ești conștient că nu poți să gestionezi situația, că te depășește, că nu înțelegi, nu vrei, sunt diverse motive, atunci corect ar fi să-ți dai demisia. Repet, dânsul nu pare genul, întotdeauna e altcineva de vină, altcineva nu a făcut, să ne amintim că a dat vina pe ministerul Educației, sunt foarte multe lucruri pe care Vlad Voiculescu nu și le asumă”, a afirmat Alexandru Rafila, la Realitatea TV.

Cum și-a explicat Vlad Voiculescu greșeala

Ministrul Sănătății a explicat că a participat luni la o ședință video, aflându-se singur pe holurile unei încăperi spațioase. Acesta a specificat că nu se afla nicio persoană alături de el, dar cu toate acestea, recunoaște că a fost un gest nepermis.

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură.

Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă.

Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu.

La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a fost mesajul transmis de Vlad Voiculescu pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI