Alex Bodi, scandal uriaș cu fosta sa soție. Iubitul Biancăi Drăgușanu, implicat într-o afacere urâtă

Alex Bodi, scandal uriaș cu fosta sa soție. Iubitul Biancăi Drăgușanu, implicat într-o afacere urâtă
Alex Bodi, scandal uriaș cu fosta sa soție. Iubitul Biancăi Drăgușanu, implicat într-o afacere urâtă

Războiul dintre Alex Bodi și fosta soție, Iulia, nu s-a terminat, după ce acesta o acuză de răpire internațională de copii, deoarece femeia a plecat în Germania cu fiica lor, Selena. De peste hotare, femeia pe care Bodi ar fi părăsit-o pentru Bianca Drăgușanu, contraatacă.

Alex Bodi, scandal uriaș cu fosta sa soție. Iubitul Biancăi Drăgușanu, implicat într-o afacere urâtă

Alex Bodi și Iulia s-au căsătorit în anul 2014, în luna decembrie, iar mariajul lor a durat opt ani. Atunci, omul de afaceri a cunoscit-o pe Bianca Drăgușanu. Alex și Iulia au devenit părinții unei fetițe, pe nume Selena, care a împlinit trei ani la începutul anului 2020.

Potrivit cancan.ro, atunci când a cunoscut-o pe Bianca Drăgușanu, Alex Bodi i-a spus Iuliei adevărul, și anume, că are o relație extraconjugală, Bianca fiind de părere că el s-a comportat ”corect” față de partenera de la acel moment, ajungându-se la despărțire. Divorțul s-a pronunțat în noiembrie 2018, iar judecătorii au decis ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun de foștii soți, fapt ce implică respectarea unor obligații clar stabilite:

    • faptul că părinții se obligă să nu schimbe domiciliul minorei decât cu acordul celuilalt
    • părintele care nu va locui cu minora, are dreptul să păstreze legătura cu aceasta
    • locuința copilului după divorț să fie stabilită la mamă
    • părintele separat de copil are dreptul să o vadă pe minoră și să petreacă timp cu aceasta oricând dorește și are și dreptul de a lua legătura telefonic cu minora

Doar că Iulia a plecat împreună Selena în Germania, iar asta l-a scos din minți pe Alex Bodi, care nu și-ar fi dat acordul pentru această deplasare. Astfel, Bodi și-a acuzat fosta soție de ”răpire internațională de copii” și i-a intentat un proces.

Bodi precizează că a aflat abia la două zile că Iulia a părăsit România împreună cu Selena, stabilindu-se într-o localitate din Germania.

Mai mult decât atât, acesta mai declară că Iulia a făcut în așa fel încât mijloacele de comunicare cu fetița să fie permanent blocate. Menționăm că Iulia avea o procură din partea lui Alex Bodi, din octombrie 2018, prin care acesta își dădea acordul ca ea să călătorească în străinătate, alături de fiica lor, dar nu însemna că domiciliul fetiței putea fi schimbat fără acordul lui.

Iulia contraatacă

De cealaltă parte, Iulia spune că a putut lua legătura cu fetița și, chiar după ce s-a mutat în Germania, discuțiile telefonice au avut loc. Afaceritul a considerat însă că acțiunea Iuliei a fost una ”ilicită”, făcând apel și la articolul 10 Regulamentul CE nr. 2201/2003, care spune că ”în caz de deplasare sau de reținere ilicită a unui copil, instanțele judecătorești din statul membru în care copilul își avea reședința obișnuită imediat înaintea deplasării sale sau a reținerii sale ilicite (n.red. – România) rămân competente până în momentul în care copilul dobândește o reședință obișnuită într-un alt stat membru”.

Astfel, Alex Bodi a solicitat înapoierea copilului pe teritoriul României, în maximum două săptămâni de la comunicarea hotărârii judecătorești ”sub sancțiunea unei amenzi civile în favoarea statului român, în cuantumul maxim de 12.500 lei” -, cerând, de asemenea, ca toate cheltuielile aferente întoarcerii fetiței în țară să fie suportate tot de fosta sa soție.

Acuzată, Iulia a trecut la contraatac și a depus la dosar o întâmpinare prin care și-a prezentat propriile argumente, cerând ca solicitarea lui Alex Bodi să fie respinsă pe motiv că este ”neîntemeiată”.

”Alex Bodi își exprimă consimțământul în sensul în care fiica sa minoră să călătorească oriunde în lume, în special în Uniunea Europeană (…) cu orice mijloc de transport, pe orice rută, neînsoțită de mine, însoțită doar de mama sa”.

Mai mult decât atât, Iulia a depus la dosar și un act din care reiese că ea și Alex au avut locuință comuna chiar în localitatea din Germania unde Alex Bodi consideră că o ”reține ilicit” pe fetița lor.

Alex Bodi a depus recurs

Astfel, judecătorii au decis că acțiunea formulată de Alex Bodi este ”respinsă ca inadmisibilă”, spunând că nu este ”de competența instanțelor române”.

”Având în vedere situația de fapt învederată în cererea de chemare în judecată, Tribunalul respinge acțiunea ca inadmisibilă, nefiind de competența instanțelor române”, se arată în motivarea instanței. Asta înseamnă că doar o instanță din Germania poate dispune asupra înapoierii Selenei în România. Ca urmare, Alex Bodi a depus recurs.