Alertă pentru turiștii de pe litoralul românesc. Stațiunea unde există pericol mare de înec, ce spun autoritățile

de: Oriana Popescu
28 06. 2023

Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă pentru românii care merg pe litoralul românesc. Există un risc crescut de înec într-una dintre stațiuni. Ministerul Sănătății a verificat calitatea apelor și plajelor de pe litoralul românesc. Astfel, una dintre stațiunile de pe litoralul românesc prezintă o zonă riscantă pentru turiștii care se avântă în mare

Pericolele de la malul mării

Fiecare anotimp aduce o serie de pericole cărora trebuie să le acordăm o atenție specială. Dacă iarna este sezonul fracturilor, vara este cunoscută pentru înțepăturile de insecte, insolație și, nu în ultimul rând, înec.În stațiunea Eforie riscul de înec este foarte mare.

Plaja Belona şi zona „Golfuri” sunt recunoscute pentru curenții puternici care îi pot duce în larg chiar și pe înotătorii experimentați Totodată, zona deschisă dintre taberele de copii Luminiţa şi Internaţional, cu hulă, precum și zona Casino se dovedesc a fi înșelătoare pentru că turiștii nu reușesc să atingă fundul mării,  potrivit fanatik.ro.

Ce vă sfătuiesc salvamarii?

Turiștii care merg pe litoral în această perioadă sunt sfătuiți să respecte semnificația steagurilor din stațiune.

  • Steagul roșu – scăldatul este interzis
  • Steagul galben – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști
  • Steagul alb/negru (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor/
  • Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că avem liber la distracție.

Pe tot parcursul sezonului estival, aproximativ 120 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08:30 – 19:30.

În plus, oamenii trebuie să nu depăşească în înot limita marcată de geamanduri,să nu intre în înot în zonele periculoase marcate şi înconjurate cu balize, să nu intre în apă atunci când este interzisă îmbăierea.

Citește și: Stațiunea din România care a devenit un șantier în plin sezon estival. E un coșmar pentru oameni