Alertă pe litoral. Turiștii sunt sfătuiți să nu se avânte în valurile mării

Stare de alertă în sudul litoralului, unde salvamarii au arborat încă de dimineață steagul roșu ce interzice scăldatul. Turiștii sunt sfătuiți să nu se avânte în valurile extrem de periculoase ale mării.

Alertă pe litoral. Salvamarii au arborat steagul roșu, turiștii sunt sfătuiți să nu se avânte în mare

Alertă pe litoral! Salvamarii din sudul litoralului au anunțat starea de urgență încă de vineri dimineață. Aceștia au arborat deja steagul roșu. Pe lângă valurile periculoase și extrem de mari, salvatorii informează că sunt și curenți puternici. De la începutul acestui sezon estival, 13 turiști și-au pierdut viața în Marea Neagră. Pompierii anunță că zeci de persoane au fost salvate în ultim moment.

Alertă pe litoral. Turiștii sunt sfătuiți să nu se avânte în valurile mării
Stare de alertă în sudul litoralului

Salvamarii au precizat că turiștii care se află în nordul litoralului pot face baie în mare, dar înotul este recomandat fără dar și poate numai celor experimentați. Autoritățile recomandă oamenilor aflați la mare să folosească și aplicația oficială a salvamarilor SEA STATUS. Cu ajutorul ei vor ști în fiecare moment dacă este permis înotul ori dacă își pun viața în pericol.

Bilanț victime sezon estival 2018

Anul precedent, de la 1 mai și până la 4 septembrie, 32 de oameni au pierit în valurile Mării Negre. În 2017, la finalul lunii august, se înregistrau 18 decese. Pe lângă teribiliștii care se avântă în apă, deși salvatorii arborează steagul roșu, semn că scăldatul este interzis, mulți cad pradă apei liniștite, intrând să se îmbăieze fără să știe că au anumite probleme de sănătate, spre exemplu, o tensiune mare.

Alertă pe litoral. Turiștii sunt sfătuiți să nu se avânte în valurile mării
Autoritățile recomandă oamenilor aflați la mare să folosească și aplicația oficială a salvamarilor SEA STATUS

„Cei care se pun cu natura se îneacă. Marea majoritate a înecaţilor au intrat în apă pe steag galben, care permite doar celor iniţiaţi să înoate, sau pe steag roşu, când este interzisă îmbăierea. Foarte multe cazuri de înec au pornit de la probleme medicale de care turiştii nu ştiau şi, din păcate, am avut şi copii nesupravegheaţi care au sfârşit în apă”, a declarat Gabriela Culea, șeful salvamarilor din Constanța și Mamaia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI