Alertă meteo în Europa. Fenomene extreme foarte periculoase. Meteorologii se așteaptă chiar și la tornade

Alertă meteo în Europa. Fenomene extreme foarte periculoase. Meteorologii se așteaptă chiar și la tornade
Europa va fi lovită de furtuni puternice

Luna mai se sfârșește cu furtuni puternic în marea parte a Europei. Furtunile din vest au distrus aproape tot în cale. Potrivit meteorologilor, alertele de furtuni extreme vor rămâne valabile pentru vestul și centrul continentului.

Furtuni extreme în Europa

Noi furtuni puternice sunt așteptate în Germania, iar în țări precum Polonia, Franța și Cehia a fost anunțat un cod portocaliu de fenomene meteo extreme. În Germania, meteorologii au anunțat cod roșu de furtuni. Vântul a bătut cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră.

În Olanda, de asemenea, furtunile au acaparat mai multe orașe, după mai multe zile călduroase. Autoritățile au emis un cod galben de vreme rea pentru întreaga țară.

În Belgia, ploile torențiale și furtunile puternice au blocat în trafic mai mulți șoferi, iar în Germania sunt așteptate chiar și tornade și grindină. Mai mult de atât, Franța, Polonia și Cehia se află subt atenționare de cod portocaliu de furtună.

Un cod portocaliu a fost emis de către meteorologi pentru Spania și Portugalia, însă de caniculă. În cursul zilei de mâine, francezii au fost avertizați că vor întâlni temperaturi cuprinse între 35 și 40 de grade Celsius.

Vremea se va încălzi în continuare în toată Europa, iar specialiștii sunt de părere că vara aceasta va fi una dintre cele mai grele, având în vedere că se preconizează temperaturi extreme.

Cât de călduroasă va fi vara aceasta

Potrivit meteorologilor, Bucureștiul se va confrunta cu până la 38 de zile de temperaturi de peste 32 de grade Celsius. Toată Europa va avea parte de astfel de temperaturi, iar fiecare val de caniculă va dura între o săptămâni și două săptămâni, urmate de o perioadă de ploi și furtuni care vor scădea temperaturile.

În București, anul trecut, au fost 35 de zile în care temperatura nu a scăzut sub 32 de grade Celsius, cu mult peste media normală de 24 de zile. În Atena și în Grecia au fost înregistrate 67 de zile cu temperaturi asemănătoare, peste media lor de 46 de zile.

Meteorologii de la AccuWeather spun că vom avea parte între 31 și 38 de zile cu temperaturi de peste 32 de grade Celsius, iar Atena de 55 de zile. De asemenea, a doua jumătate a verii va veni cu șanse mari de furtuni, mult mai frecvente față de prima jumătate a verii.