Alertă meteo ANM. Vine urgia în toată țara: ce zone vor fi afectate de vijelii

Avertizare ANM. Ce zone ale țării vor fi afectate de vijelii?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă avertizare meteo. Ce zone ale țării vor fi afectate de fenomene meteo extreme? Anunțul ANM.

Avertizare ANM pentru vreme rea

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză, alături de alte avertizări de vreme rea. Din păcate, peste trei sferturi din țară se vor afla până în cursul zilei de duminică sub avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică. Prognoza pentru perioada 15 august – 16 august indică faptul că cea mai mare parte a țării va fi cuprinsă de fenomene cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină, transmite Agerpres. De asemenea, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 20-25 de l/mp, iar pe arii restrânse 40-60 de l/mp. Mai mult decât atât, ANM precizează că instabilitatea se va semnala sâmbătă pe arii restrânse și în sud-estul țării, iar duminică în majoritatea regiunilor.

„Interval de valabilitate: 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, a fost una din avetizările sursei citate.

Avertizare ANM pentru vijelii

Avertizare ANM pentru vijelii

Ce zone vor fi afectate?

„Interval de valabilitate: 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, precum și în nord-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI