Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în România. Care sunt județele afectate

Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în România. Care sunt județele afectate
Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în România. Care sunt județele afectate

Vremea se strică, iar meteorologii au emis atenționări de furtuni. Până astăzi la prânz, în jumătatea de vest a teritoriului, avem cod galben, iar în 10 județe din Banat, Crișana, vestul Olteniei și al Transilvaniei s-a emis cod portocaliu.

Alertă meteo ANM: județele afectate

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată începând din 18 august, ora 18:00, până pe 19 august, la ora 13:00. În intervalul menționat, în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp. De alfel, până joi seară vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor.

Avertizare cod portocaliu

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Vremea se strică, iar meteorologii au emis atenționări de furtuni.
Vremea se strică, iar meteorologii au emis atenționări de furtuni.

Prognoza meteo, joi, 20 august

Vremea va fi în general instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate în cea mai mare parte a țării, iar maximele vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent în regiunile sud-estice și estice. În timp ce temperaturile înalte se vor încadra între 22 și 30 de grade Celsius, cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo, vineri, 21 august

Vremea se va încălzi treptat în toate regiunile și va deveni călduroasă în sud și est. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar temperaturile minime se vor situa între 11 și 21 grade Celsius.

Prognoza meteo, sâmbătă, 22 august

Vremea va fi călduroasă la câmpie, îndeosebi în sudul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil, maximele se vor situa între 26 și 34 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius.

Urmăriți Playtech.ro și pe