Alertă meteo ANM. Vin vijeliile în România: Bucureștiul e în pericol

de: Stan Nicu
23 08. 2020

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie anunță ploi și vijelii în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele montane, începând din această după-amiază și până miercuri dimineață. De asemenea, în regiunile sudice și sud-estice local va fi caniculă. Potrivit ANM, ploile se extind treptat spre restul teritoriilor.

Alertă meteorologică ANM. Încep vijeliile în România.  Bucureștiul, în pericol

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au lansat o alertă meteo care anunță ploi, vijelii, descărcări electrice,, precum și căderi de grindină pentru mai multe regiuni din țară. Astfel, la munte, precum și în regiunile vestice, nordice și centrale ale României va ploua, iar în sudul și sud-estul teritoriului va fi foarte cald.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că vor exista perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, în dupa-amiaza zilei de duminica, 23 august, și în noaptea de duminică spre luni, 23-24 august, la munte, in regiunile vestice, nordice si centrale, apoi si in restul teritoriului.

Alertă meteo ANM. Vin vijeliile în România: Bucureștiul e în pericol

Ce cantități de apă vor cădea

De asemenea. se vor semnala intensificari ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descarcări electrice și căderi de grindină.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 de litri pe metrul pătrat, iar pe arii restrânse cantitățile cumulate vor măsura între 40 și 50 de litri pe metrul pătrat.

În ce zone va fi caniciulă

Potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie, în regiunile sudice și sud-estice ale teritoriului, duminică și luni, respectiv 23 și 24 august, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi unul ridicat.

În plus, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, potrivit meteorologilor, vor fi, în general, de până la 34-35 de grade Celsius, iar duminică, izolat, temperaturile vor urca până la 37 de grade Celsius în Lunca Dunării.