Alertă meteo ANM. Vin inundațiile în România. Ce județe sunt afectate

Alertă meteo ANM. Vin inundațiile în România. Ce județe sunt afectate

Astăzi a fost emis un cod galben pentru inundații de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor, fiind vizate bazinele hidrografice ale mai multor râuri. Tot ANM a emis un cod portocaliu pentru județul Timiș, fiind astfel vizate mai multe localități de aceste fenomene periculoase.

Alertă meteo ANM

INHGA – Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis astăzi o atenționare Cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Caraş, Nera, Timiş, Bârzava şi Crişul Alb.

Conform hidrologilor, până la ora 23:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate a celor prognozaate și propagării, putându-se produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide, creșteri de debite și de niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş – afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Timiş – bazin superior amonte S.H. Sadova, Bârzava – bazin superior (judeţul Caraş-Severin), Crişul Alb – bazin amonte confluenţă Băneşti (judeţele Hunedoara şi Arad).

Cod portocaliu de vijelii puternice

Această atenționare a fost transmisă de către Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Banat, Crişuri şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis și un cod portocaliu valabil astăzi până la ora 18:30 pentru județul Timiș. Acolo se vor semnala vijelii puternice, grindină de dimensiuni mici și medii, dar și averse torențiale ce vor cumula 35-40 l/mp și frecvente descărcări electrice. Sunt vizate în acest caz localitățile: Ciacova, Peciu Nou, Banloc, Giulvăz, Uivar, Ghilad, Livezile, Foeni, Otelec, Giera.

Cod galben de averse și descărcări electrice

Se va manifesta în zona: Județul Olt: Caracal, Dobrosloveni, Pârșcoveni, Drăghiceni, Voineasa, Cezieni, Dobrun, Osica de Jos, Șopârlița;
Județul Dolj: Leu, Dioști, Teslui, Drăgotești;

Acolo se vor semnala:: averse ce vor cumula 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI