Alertă meteo ANM. Ploi torențiale și vijelii în România, ce se întâmplă chiar azi

Alertă meteo ANM. Ploi torențiale și vijelii în România, ce se întâmplă chiar azi
Totul începe în câteva ore

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă pentru următoarele ore.

Avertizare ANM de vreme severă

Ne așteaptă ploi torențiale, însoțite de vijelie și grindină, potrivit ANM. Avertizarea este valabilă în mai multe zone ale țării.

Administrația Națională de Meteorlogie a emis o avertizare de vreme rea pentru următoarele ore. Mai multe zone din România vor fi afectate de vijeliile puternice și ploile torențiale ce vor începe de la ora 12:00 și vor ține până la 22:00.

Vor fi semnalate averse însemnate cantitativ, vijelii puternice și în unele zone chiar și grindină. Zonele vizate sunt cele montane, Moldova și nordul Munteniei, unde va exista instabilitate atmosferică accentuată manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp 20-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, sudul și estul teritoriului.

Potrivit meteorologului ANM Alina Șerban, temperaturile scăzute și ploile vor apărea în restul teritoriului săptămâna viitoare.

Spătămâna aceasta vom avea parte de vreme caldă, cu temperaturi între 22 și 30 de grade, adică mai mult decât specificul perioadei.

Cum va fi vremea în weekend

Spre finalul săptămânii temperaturile scad și încep ploile, dar și fenomenele electrice în regiunile vestice, nord-vestice și în cele sudice și sud-estice.

În weekend, este posibil ca în partea de sud și sud-est să continue vremea caldă, în timp ce alte regiuni au parte de vreme care se răcește. Săptămâna care vine urmează vreme rece, chiar mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

În București, vremea se menține caldă săptămâna aceasta, cu temperaturi maxime de până la 31 de grade, adică mai ridicate decât specificul perioadei.

Vor apărea trecător ploi miercuri și vor reveni la finalul săptămânii, urmând ca vremea rece de toamnă să se răcorească treptat, ajungând la normalul acestei perioade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI