24 aug. 2024 | 10:45

Alertă meteo ANM pentru România. Un nou val puternic de caniculă, revine cupola de foc

Vremea Meteo
Alertă meteo ANM pentru România. Un nou val puternic de caniculă, revine cupola de foc
Alertă meteo ANM de ultimă oră. Un nou val puternic de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de caniculă pentru România. Valul de căldură va cuprinde aproape toată țara. Alerta ANM e valabilă pentru ultimele zile din august.

Valul de caniculă se extinde în România

ANM anunță că un nou val de căldură lovește România, după câteva zile cu temperaturi ușor mai scăzute. Meteorologii au emis cod portocaliu și cod Galben de caniculă, cel mai cald fiind în sudul țării.

Valul de căldură persistă și se extinde în aproape toată România! În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală este cod galben de caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, potrivit ANM. Iar temperaturile maxime vor fi în general de 34…36 de grade Celsius.

În schimb, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București este cod portocaliu. În aceste zone, valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, susțin meteorologii. Temperaturile maxime vor ajunge la 38 de grade.

Avertizări ANM pentru duminică, 25 august 2024

Specialiștii ANM au emis, pentru duminică, un cod galben de caniculă în nordul și centrul Crișanei, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi în general de 35…36 de grade. Din păcate, și în zilele următoare va persista valul de căldură în aceste zone, avertizează ANM.

Se extinde și codul portocaliu de caniculă în județele. Arad, Timiș, Caraș-Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și Capitala. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Valorile termice maxime vor fi de 36…38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Manichiura perfectă în funcție de zodie. Ce culori ți se potrivesc
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro