Alertă meteo ANM. Cum va fi vremea în România în ianuarie 2021. Se schimbă tot

Alertă meteo ANM. Cum va fi vremea în România în ianuarie 2021. Se schimbă tot
Alertă meteo ANM: ianuarie 2020 vine cu ploi și vreme capricioasă

Vremea continuă să fie neobișnuit de caldă și zilele următoare. Sunt active alerte meteo de ploi și viscol. Situația se va schimba, însă, din 11 ianuarie 2021. Anunțul ANM pentru următoarele patru săptămâni.

Informate meteo ANM: cum va fi vremea în România în ianuarie 2021

Vremea va fi în această săptămână mai caldă decât normalul perioadei. Tocmai din 11 ianuarie mercurul din termometre va scădea. În cele ce urmează, temperatura se va apropia de cea normală perioadei, iar spre finalul lunii se va mai încălzi din nou. Cât despre ploi, acestea vor fi într-o cantitate excedentară.

Săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului menționat, la nivelul întregii țări, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile teritoriului, mai ales în cele sud-vestice și în zonele montane aferente.

Săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în special în zonele montane. Excepție vor face zonele de sud și sud-est, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apopiate de cele firești perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a României, dar mai ales în sud-est și la munte.

Săptămâna 18:01.2021 – 25.02.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a teritoriului. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile vestice și nord-vestice. În rest, va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 25.02.2021 – 01.02.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate vor fi local excedentare în nord-vestul țării. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea pentru ziua de miercuri, 6 ianuarie

Vremea se va menține caldă, cu temperaturi maxime între 3 și 14 grade Celsius. În jumătatea nordică a țării va ploua pe arii relativ extinse, iar în partea sudică cerul va deveni treptat variabil și va ploua doar pe alocuri în prima parte a zilei. Ninsori slabe vor fi în Carpații Orientali și Meridionali. Vânt se va simți la munte și pe spații restrânse în restul țării, îndeosebi în sud și sud-est.

București – Mâine se vor atinge 12 grade Celsius; va fi o zi frumoasă, cu soare și vânt slab. În schimb, joi va ploua slab și va fi tot cald pentru această dată, atingându-se 10 grade Celsius la amiază.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI