Alertă meteo ANM. Cât va mai continua să fie vremea rea în România. Avertismentul meteorologilor

Alertă meteo ANM. Cât va mai continua să fie vremea rea în România. Avertismentul meteorologilor

A fost emisă o alertă meteo din parte ANM. Meteorologii spun că vremea se va răci și vor cădea precipitații sub formă la lapoviță și ninsoare, iar stratul de zăpada va fi între 8-12 cm. Avertizarea a fost emisă pentru intervalul de timp cuprins între 26.01.2021, ora 18:00 -28.01.2021, ora 10:00.

Alertă meteo ANM- Cum va fi vremea pe regiuni

BANAT

Temperatura aerului va fi în scădere, maximelor vor tinde spre valori în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade.

Spre sfârșitul săptămânii vremea se va încălzi ușor, iar valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8…10 grade, iar cele nocturne se vor încadraîn jurul valorii de 2 grade. Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului.

CRIŞANA

Vremea se va răci în această perioadă astfel încât media temperaturilor pe timp de zi, va tinde spre valori de 1…2 grade, iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade. Ulterior, spre sfârșitul săptămânii valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 6…8 grade, iar cea a minimelor până în jurul a 0 grade.

TRANSILVANIA

În Ardeal temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a -1…0 grade, iar cea a minimelor spre -8…-6 grade. Ulterior, spre sfârșitul săptămânii vremea se va încălzi treptat, iar valorile termice pe timp de zi vor ajunge în medie la 4…6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad.

MARAMUREŞ

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1…0 grade, iar cea a temperaturilor nocturne spre -6…-5 grade. Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 4…6 grade, iar cea a minimelor până spre -2…-1 grad. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul următoarelor zile, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și cea a minimelor de -4…-3 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în în perioada 29 – 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Alertă meteo ANM- MOLDOVA

În aceasta regiune temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, la sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice pe timp de zi vor ajunge în medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe  în intervalul 27- 31 ianuarie, dar pe spații mai mici și cu caracter trecător și în restul intervalului.

DOBROGEA

În Dobrogea vremea va fi caldă cu maxime medii de 10…11 grade, apoi se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor tinde spre o medie în jurul a 2 grade (în 27 și 28 ianuarie), în timp ce media valorilor termice nocturne va coborî -4…-2 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie).

Ulterior, regimul termic va fi în creștere, astfel maximele vor ajunge în medie spre 10 grade, iar minimele spre o medie de 2…4 grade. Apoi, va urma o nouă tendință de scădere treptată a temperaturilor, cele diurne urmând a se situa la medii de 4…5 grade, iar cele nocturne la medii în jurul a 0 grade.

MUNTENIA

În aceasta regiune temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie vremea se va încălzi treptat, valorile termice pe timp de zi vor ajunge în medie la 8…9 grade, iar cele pe timp de noapste spre medii de 0…2 grade.  Vor fi și precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

OLTENIA

Aici vremea se va răci ușor, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2…3 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Până în data de 1 februarie, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 7…8 grade, iar cea a minimelor până spre -2…0 grade. Vor fi șia aici precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ,  în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

Alertă meteo ANM- LA MUNTE

La munte vremea va răci semnificativ, astfel încât media temperaturilor pe timp de zi va tinde spre valori în jurul a -8 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12…-10 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Până la sfârșitul săptămânii, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 0…2 grade, iar cea a minimelor până spre -5…-4 grade.  Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI