Alerta globală dată de șeful OMS. Ce urmează în lume: și românii sunt vizați

de: Stan Nicu
23 05. 2023

Șeful OMS a făcut un anunț cutremurător în ceea ce privește o nouă pandemie. Așadar, care este alerta globală dată de directorul OMS. Ce urmează în lume: și românii sunt vizați.

Șeful OMS bagă mapamondul în sperieți. Omenirea ar putea fi lovită de o pandemie mult mai grea ca COVID-19

Omenierea ar trebui să se pregătească pentru o pandemie „chiar mai letală” decât cea de coronavirus, care a izbucnit în iarna anului 2020, avertizează președintele Organizației Mondiale a Sănătății.

Aproximativ șapte milioane de oameni au decedat la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus în ultimii trei ani.

Covid-19 nu mai este o urgență sanitară mondială

Oficial, covid-19 nu mai reprezintă o urgență sanitară la nivel mondial, chiar dacă virusul a fost încadrat drept „pandemie activă”.

Astfel, Tedros Ghebreyesus, președintele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a avertizat că riscurile globale rămân ridicate.

„Amenințarea ca un nou agent patogen, cu potențial de mortalitate chiar mai ridicat rămâne reală”, a declarat Tedros Ghebreyesus.

Organizației Mondială a Sănătății s-a reunit în Elveția

Directorul OMS a făcut declarațiile în Elveția, unde are loc reuniunea anuală a Organizației Mondială a Sănătății.

În acest context, OMS solicită adoptarea unui „tratat privind pandemiile”, asta însemnând un set de reguli și protocoale mult mai dure care ar trebui urmate pentru a preveni răspândirea eventualilor viruși.

De asemenea, acordul ar urma să oblige juridic țările semnatare să respecte cele anunțate de către OMS. Însă, doar un singur astfel de tratat a mai fost semnat, iar acesta nu are treabă cu pandemiile, ci reglementează controlul tutunului.

S-a lansat Rețeaua Internațională de Monitorizare a Patogenilor

În plus, în cadrul aceluiași eveniment, Organizația Mondială a Sănătății a lansat Rețeaua Internațională de Monitorizare a Patogenilor.

Aceasta este un program prin care OMS își propune să depisteze situațiile cu risc epidemiologic ridicat mult mai repede.

Câte infectări cu covid-19 au fost în România

Pe de altă parte, în România au fost confirmate 3.291.986 de infectări cu coronavirus.

De asemenea, numărul vindecărilor de coronavirus din țara noastră se ridică la 2.606.660.

Numărul total de decese în România cauzate de covid

Conform ultimelor statistici, în țara noastră au murit din cauza coronavirusului 67.237 de persoane.

Coronavirusl a răpus cele mai multe persoane în Capitală, unde s-au înregistrat nu mai puțin de 5.622 de decedați din cauza virusului care a apărut pentru prima dată în China, în Wuhan.

Prahova și Bihor, locurile 2 și 3 în privința morților cauzate de coronavirus

De asemenea, pe locul doi în ceea ce privește numărul morților se situează județul Prahiova, unde s-au înegistrat 2979 de decese din cauza COVID-19.

Nu în ultimul rând, locul trei în topul județelor cu cei mai mulți decedați din cauza coronavirusului se regăsește Bihorul, acolo unde 2.923 de oameni au decedat după ce s-au infectat cu virusul ucigaș.