Alertă de ultimă oră la Paris. Mai multe persoane au fost rănite de un atacator înarmat

de: Madalina Moraru
03 01. 2020

Clipe de teroare, în Paris, după ce mai multe persoane au fost rănite de către un atacator înarmat. Bărbatul suspectat că a rănit mai multe persoane a fost împușcat mortal de către poliție, după cum au anunțat și oficialii francezi. Momentele de panica s-au petrecut în jurul orelor după-amiezii de vineri, pe 3 ianuarie.

Alertă de ultimă oră la Paris. Mai multe persoane au fost rănite de un atacator înarmat

Mai multe persoane au ajuns în această vineri la spital în urma atacului din Paris

Agresorul a fost oprit de către polițiștii sosiți la fața locului, la periferia orașului Paris. Cel care a atacat mai multe persoane cu un cuțit a fost împușcat mortal, potrivit Mediafax, iar incidentul s-a produs în apropiere de Parcul Hautes-Bruyeres din zona Villejuif. Este o zonă amplasată la periferia sudică a Capitalei Franței. Atacul a fost tratat de către autoritățile pariziene ca unul cu potențial terorist.

Patru oameni au fost înjunghiați, dintre care doi au murit, transmit reprezentanții francezi. La scurt timp de la atac, victimele au fost transportate de urgență la spital, dar pentru unele dintre acestea ar fi fost prea târziu și nu au mai putut fi salvate. Polițiștii i-au avertizat pe cetățenii din zonă să nu meargă în respectivul parc, în apropiere de care s-a produs atacul. Există suspiciunea și că individul ar fi purtat o vestă încărcată cu explozibil, dar acest detaliu nu a fost momentan confirmat de către autorități.

Atacatorul din Paris a fost urmărit de către polițiști la o distanță foarte mică de locul în care s-a produs atacul de vineri, acesta fiind împușcat și astfel neutralizat. Există surse din interiorul anchetei în curs care au confirmat că individul a fost ucis. Forțele de ordine au cercetat în amănunt și Parcul Hautes-Bruyeres din suburbia pariziană pentru a vedea dacă există și alte posibile amenințări pentru populație.