Alertă de la meteorologi. Cod galben şi Cod portocaliu de ploi torențiale și caniculă

Alertă de la meteorologi. Cod galben şi Cod portocaliu de ploi torențiale și caniculă
Alertă de la meteorologi. Cod galben şi Cod portocaliu de ploi torențiale și caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, noi avertizări Cod galben și Cod Portocaliu de vreme instabilă.

Cod galben şi Cod portocaliu de ploi torențiale și caniculă

Canicula s-a instalat deja în toată România, iar meteorologii avertizează că urmează o perioadă de vreme instabilă.

Potrivit prognozei, începând cu 30 iunie, ora 11:00, până pe 1 iulie, ora 12:00 va fi Cod galben de instabilitate atmosferă în zone din 12 județe. Vom avea parte de averse torențiale, descărci electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși local 25-40 l/mp și vor exista fenomene asociate instabilității atmosferice pe alocuri.

Este Cod galben în Vaslui, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Dolj și parțial Arad, Bihor, Bacău și Vrancea.

Începând de miercuri, ora 14:00, până joi dimineața la ora 6:00, meteorologii au emis Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi abundente pentru 26 de județe din nordul Moldovei, zonele de munte, sudul Banatului și pe timp de noapte în vestul Munteniei și nordul Olteniei.

Totodată, vor exista perioade de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

În același interval vom avea parte de vijelii puternice și vântul va avea rafale de peste 80-90 km/h, dar și descărcări electrice și grindină.

Cod galben de ploi torențiale și caniculă

Vin ploi torențiale, iar la final de săptămână instabilitatea atmosferică se accentuează.

Avertizarea este valabilă pentru următoarele județe:  Alba, Argeş, Arad (parţial), Bacău (parţial), Bihor (parţial), Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş (parţial), Vâlcea şi Vrancea (parţial).

ANM a emis și o avertizare Cod galben de caniculă, valabilă în 18 județe și în București, miercuri, între orele 12:00 și 22:00.

 În Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureşului şi sudul Moldovei se accentuează disconfortul termic, iar maximele vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, în timp ce minimele ajung de la 18 la 21 de grade.

Cod portocaliu de disconfort termic este în vigoare pe parcursul zilei de miercuri și în Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, unde se anunță caniculă și temperaturi care pot ajunge și la 38 de grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI