Alertă de COVID-19 pe litoralul românesc. Grup de tineri infectați au intrat în contact cu sute de persoane

Alertă de COVID-19 pe litoralul românesc. Grup de tineri infectați au intrat în contact cu sute de persoane
Alertă de COVID-19 pe litoralul românesc. Grup de tineri infectați au intrat în contact cu sute de persoane Sursă foto: stirilekanald.ro

Autoritățile atrag atenția asupra evenimentelor ce au loc pe litoralul românesc. Un grup de tineri din Dâmbovița care au ales să-și petreacă vacanța în Costinești a fost trimis acasă de către DSP, după ce unul dintre tineri a fost anunțat că părinții sunt infectați cu COVID-19. Ulterior, băiatul a început să aibă simptome.

Băiatul a plecat la mare după ce a aflat că părinții sunt infectați

Principalul suspect este un tânăr în vârstă de 19 ani care a plecat la mare împreună cu un grup de prieteni, imediat după ce a aflat că familia sa a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Băiatul, fiu de jandarm, a ignorat toate îndrumările autoritățile și a riscat să îmbolnăvească sute de persoane pentru a se distra în vacanță.

La o zi după ce tinerii intraseră în contact cu sute de persoane, băiatul a început să aibă simptome și să fie testat pozitiv.

Grupul de petrecăreți, care nu este încă cert dacă a fost format dintr-un număr de 26 de membri sau 40, a fost trimis în carantină, în Dâmbovița.

Adrian Stan, primarul localității Braniștea, a declarat că nu a fost anunțat oficial despre acest caz: “Am aflat și eu în cursul zilei de ieri, dar nu de la DSP. În general, nouă, de la DSP ne vin cu întârziere înștiințările astea. Oamenii au fost izolați în două, trei case”, potrivit Digi24.

Potrivit primelor informații transmise de autprotăți, DSP Dâmbovița a anunțat DSP Constanța despre acest caz, luându-se imediat decizia ca tot grupul să fie trimis acasă, în Dâmbovița. Din fericire, tinerii au fost cazați într-un complex turistic care a respectat normele igienico-sanitare, păstrând un etaj liber între acest grup și un altul, aflat în aceeași perioadă.

Cu cine au intrat în contact tinerii

În acest moment se extinde ancheta epidemiologică pentru a afla cu ce persoane au intrat în contact membrii grupului în care se afla tânărul infectat.

Potrivit administratorului de cazare, șansele ca virusul să fi fost răspândit la cazare este mic, însă tinerii au apucat să meargă în stațiune pentru a se distra.

Evenimentul neplăcut are loc după ce un alt grup din Vaslui s-a aflat tot în Costinești, în urmă cu puțin timp. Aceștia veniseră să serbeze un majorat, fără să știe că mai mulți dintre tineri erau infectați cu COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI