Alertă cu bombă în cartierul european din Bruxelles. 40 de persoane, evacuate

Alertă cu bombă în cartierul european din Bruxelles. 40 de persoane, evacuate

Un birou în care își desfășoară activitatea o companie care lucrează pentru Comsiia Europeană și clădirile înconjurătoare au fost vizate de amenințarea cu bombă transmisă telefonic de o persoană inițial necunoscută.

Forțele antitero din Bruxelles au intrat în alertă. 40 de persoane au fost evacuate iar strada Breydel, pe care este situată clădirea vizată inițial de amenințare, a fost parțial blocată accesului rutier și pietonal.

În scurtă vreme, autorul apelului a fost descoperit și reținut. Nu se cunosc deocamdată motivele pentru care a făcut acest gest.

„Biroul a primit un apel în jurul orei 10:30, declarând că o bombă ar exploda”. Poliția Bruxelles

Printr-un mesaj intern, oficialii Comisiei Europene își avertizau personalul:„Alertă privind bombele de pe strada Breydel”. Potrivit publicației locale The Brussels Times, mesajul a inclus, de asemenea, informații despre procedura ce trebuie urmată în astfel de situații.

Anagajați din cartierul în care se află instituțiile europene au difuzat imagini pe rețelele de socializare din timpul intervenției autorităților.

Ulterior, presa locală a anunțat că firma vizată de amenințare este specializată în consultanță și lucrări pentru Comisia Europeană.

O parte din cartierul UE a fost închis temporar traficului. De asemenea, a fost chemată poliția federală, potrivit The Brussels Times.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI