Alertă alimentară! Produsul toxic retras de urgenţă de Lidl şi de Mega Image de la vânzare

Alertă alimentară! Produsul toxic retras de urgenţă de Lidl şi de Mega Image de la vânzare
Ce produs a retras de la rafturi Lidl Romania

Veste incredibilă pentru români. Mai multe tipuri de înghețată au fost retrase de la comercializare de către ANSVSA din Lidl și Mega Image. Motivul retragerii constă în conținutul de oxid de etilenă, care depășește standardele europene. Ce sunt sfătuiți clienții care au cumpărat deja produsul.

Ce produs a fost retras de la raft în Lidl și Mega Image

Potrivit oficialilor de la Lidl, cei de la Mars recheamă voluntar din România produsul de înghețată. Produsul a fost retras de la raft după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au depistat oxid de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.

Pentru persoanele care au achiziționat produsul și doresc să solicite rambursarea costului, Lidl România cere clienților să trimită poza ambalajului produsului, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală, la contact@ro.mars.com.

Pentru ca cererea să fie validă, este necesar ca în fotografiile transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs.

De asemenea, supermarketul Mega Image a retras de la vânzare produsul: 80995 BOUNTY INGHETATA 6PACK 234.6G cu număr lot L025E1DOE02 și termen de valabilitate 31.05.2022.

Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându‐se rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă, se arată și în anunțul postat de Mega Image, conform celor de la WallStreet.ro.

Kaufland a retras un lot de banane

Pentru că tot vorbim despre produse retrase de pe piață, consumatorii lanțului de magazine Kaufland România au fost informați de faptul că celebrul retailer german a retras de la vânzare un lot întreg de banane, din cauza rezidurilor de pesticide descoperite de comisarii ANSVSA.

Potrivit oficialilor supermarketului, persoanelor care au achiziționat fructele exotice din lotul respectiv li se recomandă să nu le consume sub nicio formă. Mai mult de atât, clienții sunt sfătuiți să le arunce sau să le returneze în magazinul de unde le-au procurat inițial.

Inspectorii de la ANSVSA a comunicat faptul că lotul retras conține banane ce provin din Ecuador, iar produsele au fost vândute în perioada 13 – 17 martie 2022 în supermarketurile Kaufland din România.