Alertă alimentară: legume retrase de urgență de la raft. Ce s-a descoperit în componența lor
Anumite legume au fost retrase de urgență de la raft. Românii care dețin produsele respective nu ar trebui să le consume pentru a nu întâmpina anumite probleme. Alimentele ar trebui distruse de către clienții care le-au cumpărat sau duse înapoi într-un punct de lucru.
Ce legume nu trebuie să fie consumate. Ce trebuie să facă persoanele care le-au cumpărat cu ele
Tomatele proaspete au fost retrase de la comercializate din mai multe magazine din țară, în urma deciziei luate de către Sc. Fidan Fruct Expert SRL. Se pare că valoarea admisă de reziduuri de pesticide, precum Clorotalonil și Chloropirifos, a fost depășită în cazul legumelor, potrivit ANSVSA.
Astfel, produsele tomate proaspete, de origine din Turcia, lotul 60-90, care au fost comercializate în perioada 17.12.2021 – 04.01.2022, au fost retase de urgență din mai multe magazine din țară după ce s-a descoperit că valorile admise de reziduuri de pesticide au fost depășite. Lista poate să fie consultată aici.
Persoanele care au cumpărat produse din lotul menționat mai sus au fost rugate să nu le consume pentru a se feri de probleme. Tomatele trebuie să fie distruse sau aduse înapoi în punctul de lucru aflat în Afumati , Sos. Linia de Centura Dreapta, Nr. 92, Complex SU Market, Stand A21, Judet Ilfov.
Ce produse au mai fost retrase din magazine la începutul anului. Ce au aflat românii
Inspectorii ANSVSA au anunțat că au depistat produse infectate cu dioxid de etilenă în România. Aceștia au descoperit biscuți în hipermarket-urile Cora, aceștia făcând parte din producția proprie, dar și înghețată de vanilie, produse care prezentau probleme legate de substanța menționată.
Produsele respective au fost retrase de urgență de pe rafturi magazinelor din România, iar clienții care le-au cumpărat au fost rugați să le returneze cât se poate de repede. De asemenea, pentru acest proces nu a fost nevoie de bonul fiscal pentru a primi contravaloarea acestora.
„Dacă ați achiziționat aceste produse, vă rugăm să nu le consumați și vă așteptăm la Serviciul Clienți în orice magazin cora, pentru returnarea și rambursarea acestora.
Chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veți primi contravaloarea acestora.”, a fost relatat în informarea postată pe site-ul ANSVSA la început de an.
Alimentele au fost retrase din toate magazinele Cora, aflate în București, Bacău, Cluj, Constanța, Drobeta Turnu-Severin, Ploiești și Ilfov. Aditivul respectiv este un agent de îngroșare sau stabilizator, utilizat în alimente precum înghețată, produse de cofetărie, produse lactate fermentate și brânzeturi.