Alertă alimentară la LIDL. Unul dintre cele mai apreciate produse, infestat cu Salmonella

de: Alexandra Chivu
05 07. 2019

Alertă alimentară la LIDL România. Unul dintre cele mai dorite și apreciate produse este infestat cu Salmonella. Alimentul a fost rechemat, iar  lanțul de magazine asigură că niciun alt produs nu a fost afectat.

Alertă alimentară la LIDL! Unul dintre cele mai apreciate produse a fost infestat cu Salmonella

Alertă alimentară la LIDL după ce un produs la mare căutare în magazin a fost infectat cu Salmonella. Drept urmare, LIDL România a oferit o informare cu privire la rechemarea și returnarea produsului cu pricina. Este vorba despre ”Cămara Noastră Ciolan Presat, 100g”. Lanțul de magazine anunță că alimentul infestat cu termenele de valabilitate: 22.07.2019, 23.07.2019, 27.07.2019, 28.07.2019 a fost rechemat. ”În urma unei analize efectuate de producător, a fost detectată Salmonella spp (/25g). Salmonella poate provoca afecțuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza)”, a anunțat LIDL România.

De asemenea, reprezentanții magazinului au explicat și faptul că cei care au apucat să cumpere acest produs, cu termenele de valabilitate menționate mai sus, sunt rugați să țină cont de retragere și, mai ales, să nu îl consume. ”Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a reacţionat fără întârziere şi a scos produsul de la vânzare”, a informat lanțul de magazine.

”Cămara Noastră Ciolan Presat, 100g”

De subliniat este că produsul poate fi returnat în toate magazinele LIDL, iar contravaloarea lui va fi returnată, fără a fi nevoie de prezentarea bonului fiscal. Alte produse vândute de LIDL România, inclusiv alimente din gama ”Cămara Noastră”, nu sunt afectate de rechemare.

Salmonella. Cum eviți?

Salmonella este un tip de bacterie patogenă intestinală ce cauzează unele boli infecțioase, cum ar fi febră, paratifos, intoxicații alimentare etc). Bacteria este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, ce contaminează omul prin ingestia de mâncare ori de apă afectată. Sunt mai multe tipuri ale bacteriei: Salmonella Typhimurium și Salmonella Typhi.

Cum poți evita

Deseori, infecția cu Salmonella este rezultatul consumului de alimente contaminate. Ea se poate răspândi în organism foarte ușor din cauza unei igiene deficitare în special a bucătăriei și/sau a băii.