Alertă alimentară la LIDL! Produsul periculos care a fost retras azi de pe rafturi. Ce nu trebuie să consumi

Alertă alimentară la LIDL! Produsul periculos care a fost retras azi de pe rafturi. Ce nu trebuie să consumi
Alertă alimentară la LIDL! Un produs a fost retras de la vânzare, marți, 22 noiembrie. La ce trebuie să fie atenți clienții.

Alertă alimentară la LIDL! Produs alimentar periculos, retras de la vânzare, marți, 22 noiembrie. În urma unui control efectuat astăzi, inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au dispus retragerea de la rafturile supermarketurilor Lidl din București și țară a două sortimente de iaurt.

Alertă alimentară la LIDL!

Produs retras de urgență din magazinele Lidl România. E alertă alimentară, mulți clienți îl consumau. Este vorba despre un iaurt apariținând aceluiași producător, comercializat sub forma mai multor sortimente. Două dintre acestea au fost retrase de la vânzare, din cauza faptului că prezentau plastic în compoziție.

Decizia de eliminare de la comercializare a celor două iaurturi a fost luată de inspectorii ANSVSA, în urma unui control efectuat marți, 22 noiembrie. Măsura vizează produsele expuse la raft atât în supermarketurile din Capitală, cât și în cele din mai multe regiuni din țară.

Potrivit unui comunicat de presă emis de conducerea ANSVSA, în compoziția a doua iaurturi Pilos a fost detectat un corp străin, periculos pentru sănătatea consumatorilor. Mai exact, este vorba despre o masă de 0.2 – 0.5 mm de plastic, după cum au descoperit inspectorii autorității alimentare.

Românilor li se recomandă să nu consume produsele retrase de la vânzare, dacă le-au cumpărat. În cazul în care clienții au achiziționat Iaurt Natur Pilos de 1, 5% și 3, 5% grăsime, la un kilogram, pot să returneze alimentele la orice magazin Lidl. Nu va fi nevoie de prezentarea bonului fiscal pentru primirea banilor înapoi.

Iaurt Pilos cu plastic, scos de la vânzare

Așadar, clienții lanțului de retail Lidl care au achiziționat Iaurt Pilos Natur 3, 5% grăsime, 1kg și Iaurt Pilos Natur 1, 5% grăsime, 1kg nu trebuie să consume produsele. În cel mai rău caz, le pot arunca.

„Ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată!”, au transmis reprezentanții lanțului de retail german Lidl, într-un comunicat de presă în care au anunțat retragerea de la vânzare a produselor amintite.

Dacă vrei să returnezi produsele la un magazin Lidl, trebuie să ții cont de detaliile expuse pe acestea. În rândurile de mai jos, poți consulta numărul lotului din care provin iaurturile periculoase, termenul de valabilitate al acestora și codul de bare specific.

Nume produs: Pilos Iaurt Natur 3, 5% grăsime, 1 kg

Producător: Friesland Campina
Număr lot: 0B42B5-10, 10B429N-10
Termen de valabilitate: 15 decembrie 2022
Cod de bare: 20439927

Nume produs: Pilos Iaurt Natur 1, 5% grăsime, 1kg

Producător: Friesland Campina
Număr lot: 10B3FH8-10
Termen de valabilitate: 12 decembrie 2022
Cod de bare: 20972790

Citește și: Produsul LIDL care a șocat clienții care au vrut să îl cumpere. Detaliul de pe ambalaj care atrage atenția imediat

Sortimentele de iaurt cu plastic în compoziție au fost descoperite nu doar în București, ci și în alte regiuni din țară.

Urmăriți Playtech.ro și pe