Omul care și-a salvat viața după ce-a fost atacat de un animal sălbatic

Omul care și-a salvat viața după ce-a fost atacat de un animal sălbatic

Un american care alerga prin munți, pe un platou montan, a omorât cu mâinile goale o pumă care l-a atacat. Bărbatul a fost rănit destul de serios, dar a supraviețuit și a ucis animalul sălbatic în autoapărare. El a reușit să o stranguleze, deși era rănit la față, piept, mâini și picioare.

Puma l-a mușcat de față și de una din mâini, iar apoi l-a zgâriat pe corp cu ghearele în timp ce bărbatul se lupta cu ea. „Este regretabil că instinctele de vânător ale pumei au fost trezite de alegător”, a declarat Ty Petersburg, un reprezentant al Serviciului parcurilor şi faunei (CPW) din Colorado.

Atacul s-a petrecut în timp ce alergătorul parcurgea în fugă un platou montan în zona Rocky Montains, la aproximativ 150 de kilometri de orașul Colorado. „El a fost în măsură să lupte şi să se elibereze de puma, omorând-o în autoapărare” au explicat oficialii americani.

Atacul a fost dezvăluit de autoritatea parcurilor și monumentelor naturale americane (CPW). Bărbatul alerga singur pe un munte din lanţul Rocky Montains când, spune el, a „auzit ceva în urma sa pe pistă şi a fost atacat de o pumă în timp ce se întorcea să vadă ce era.”

„Puma s-a aruncat asupra alergătorului, l-a muşcat la nivelul feţei şi mâinii. După ce a omorât-o, omul a fost în stare să ajungă la marginea parcului montan și să sune la serviciile de urgențe. Cadavrul pumei, un mascul de 36 de kilograme, a fost găsit apoi de angajații parcului natural”, precizează Serviciul parcurilor.

Specialiștii americani spun că pumele atacă destul de rar oameni, iar mai puţin de 20 de persoane au fost ucise de o pumă în Statele Unite în ultimii 100 de ani. Trei morţi şi 16 răniri au avut loc în Colorado din anul 1990 și până în prezent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI