Alegeri prezidențiale 2019. Cât a câștigat președintele anul acesta. Creștere considerabilă față de anul trecut

Alegeri prezidențiale 2019. Cât a câștigat președintele anul acesta. Creștere considerabilă față de anul trecut

Creșterea salariului minim, de la data de 1 ianuarie 2019, a adus cu sine și o majorare pentru veniturile aleșilor. Aici pot fi incluse salariile anumitor categorii de demnitari, care au crescut cu un procent de aproximativ 10%. De asemenea, și câștigurile președintelui României au fost mai mari, pentru că liderul statului a început să încaseseze un salariu care l-a propulsat pe un loc fruntaș al celor mai bine plătiți politicieni.

Alegeri prezidențiale 2019: Cât a câștigat președintele anul acesta?

Alegeri prezidențiale 2019. Cât a câștigat președintele anul acesta. Creștere considerabilă față de anul trecut
Salariul președintelui a fost în creștere în acest an, față de 2018

Creștere considerabilă față de anul trecut, în ceea ce privește salariile demnitarilor, a fost resimțită și de către președintele Klaus Iohannis. Odată cu debutul lui 2019, președintele Iohannis a ajuns la un câștig salarial de 24.960 de lei. Este echivalentul sumei de aproximativ 5.000 de euro, iar creșterea a fost una de 2.160 de lei, în plus, față de anul 2018, anunță Digi24.

Totodată, cea de-a doua indemnizație ca valoare este cea a primului ministru, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, dar și cea a şefului Senatului. Suma este de 23.920 de lei lunar, pe când viceprim-miniştrii încasează o indemnizaţie netă de 22.256 de lei. Mai mult,

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a început să încaseze, odată cu data de 1 ianuarie 2019, suma de 23.920 lei, pe lună. De obicei, veniturile demnitarilor sunt calculate și în funcție de coeficientul din legea salarizării. Suma este mai apoi înmulțită cu salariul minim pe economie, care a crescut în acest an la 2.080 de lei.

Ce trebuie să știe românii despre alegerile prezidențiale?

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 10 noiembrie 2019, când va fi organizat primul tur al scrutinului. De asemenea, alegătorii români trebuie să știe că în cazul în care niciun candidat nu va întruni majoritatea de voturi valabil exprimate, se va organiza și cel de-al doilea tur al scrutinului, programat pentru data de 24 noiembrie 2019. Secțiile de vot se vor deschide, duminică, începând cu ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI