15 apr. 2021 | 06:51

Alexandru Rafila, mărturisiri crunte după demiterea lui Vlad Voiculescu. Ce acuzații îi aduce fostului ministru al Sănătății

Sănătate
Alexandru Rafila, mărturisiri crunte după demiterea lui Vlad Voiculescu. Ce acuzații îi aduce fostului ministru al Sănătății
Alexandru Rafila, acuzații grave după demiterea lui Vlad Voiculescu

Reprezentantul României la OMS face acuzații grave după demiterea lui Vlad Voiculescu, dând asigurări cu privire încercarea fostului ministru de a politiza INSP după ce a modificat condițiile unui concurs pentru ocuparea unui post în cadrul instituției. Alexandru Rafila a explicat, de asemenea, de ce Vlad Voiculescu nu și-a putut continua mandatul, de vină fiind lipsa de asumare și de acțiune de care a dat dovadă.

Vlad Voiculescu a încercat să-și ajute un consilier

Profesorul Alexandru Rafila a reacționat după demiterea lui Vlad Voiculescu, încercând să scoată la iveală mai multe evenimente pe care fostul ministru le-a gestionat greșit.

Deputatul PSD susține, de asemenea, că are acte doveditoare cu privire la încercarea lui Vlad Voiculescu de a politiza Institutul Național de Sănătate Publică, modificând condițiile legate de organizare aunui concurs pentru ocuparea unei funcții din institut, astfel încât, un consilier de-al său să poată obține slujba.

“Domnul ministru a schimbat, şi pot să vă pun la dispoziție documentele semnate de domnul ministru, mai multe ordine prin care a modificat condițiile de concurs, încât unul dintre consilierii lui să poată să ocupe această poziție, a anulat comisia de concurs, a modificat şi condițiile legate de organizarea concursului în scopul de a genera un control asupra INSP care era un control politic, nu era vorba de un control profesional”, a afirmat Alexandru Rafila, miercuri seara, la Digi24.

Ce i-a lipsit lui Vlad Voiculescu pentru a putea conduce Ministerul Sănătății

În contextul în care diferite persoane publice și politice încearcă să găsească explicații pentru care prezența lui Vlad Voiculescu la frâiele Ministerului nu a dat rezultate ministerului, profesorul Rafila susține că acestuia i-au lipsit mai multe competențe esențiale, printre care, viziunea, acțiunea și asumarea.

Mai mult, medicul trage un semnal de alarmă cu privire la situația de criză pe care țara noastră o traversează din punct de vedere medical, pandemia de Covid punând extrem de multă presiune în acest sens.

„Nu cred că e vorba de lipsă de autoritate, ci de lipsa de viziune, în primul rând, de lipsa de acțiune și de lipsa de asumare. Sunt trei elemente care au lipsit în acest ministeriat al lui Vlad Voiculescu. În mod evident, gestionarea pandemiei a scăpat de sub control, vă spun din punct de vedere profesional, nu politic.

Situația aceasta imposibila în care am ajuns, cu blocarea spitalelor, a secțiilor ATI, era previzibilă, din cazua inacțiunii ministerului Sănătății”, a afirmat Alexandru Rafila în cadrul unei emisiuni.

Reprezentantul României la OMS a readus în discuție și modul haotic în care Vlad Voiculescu a reacționat în diferite situații, fiind în contradictoriu cu ceeace era prioritar.

“Am avut un joc, tot timpul, care n-a avut rost, când discutam despre testare, domnul ministru transparentiza datele despre câteva centre de vaccinare administrate de MAPN, când discutăm despre asistența medicală, face o conferință de presa care avea un alt subiect.

Tot timpul a fost o diversiune și o lipsă de asumare a responsabilității… Faptul că prim-ministrul Cîțu și-a asumat responsabilitatea, este foarte bine, chiar dacă mai târziu”, a adăugat acesta.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Risc de amendă mare de 1 Mai. Ce spune legea despre picnic și grătar
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro