Al doilea cel mai puternic om din NATO și-a dat demisia. Când e ultima zi de lucru pentru Mircea Geoană la vârful Alianței

de: Filon Stan
03 09. 2024

Mircea Geoană și-a dat demisia din funcția de Secretar General Adjunct al NATO! Reprezentanții Organizației au făcut anunțul, iar Mircea Geoană a lansat un comunicat de presă pe pagina sa de Facebook. Vezi în rândurile de mai jos ce a transmis Geoană.

Mircea Geoană și-a dat demisia din funcția de Secretar General Adjunct al NATO

Așadar, NATO a anunțat marți că Mircea Geoană l-a notificat pe secretarul general că va părăsi funcția de secretar general adjunct (DSG) al NATO la 10 septembrie.

„Mircea a servit NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa asupra tehnologiei și provocărilor de securitate emergente a fost esențială pentru stimularea inovării în cadrul Alianței. El este un adevărat transatlanticist, iar munca sa cu partenerii a adus beneficii importante NATO. Îi urez toate cele bune pentru viitor”, a declarat Stoltenberg. Citește și Răsturnare de situație cu teza de doctorat a lui Mircea Geoană. Cât a plagiat secretarul adjunct al NATO, reacția dură a Emiliei Șercan

”A fost onoarea vieții mele”

„Domnul Geoană este primul român care ocupă această funcție și primul secretar general adjunct dintr-o țară care a aderat la Alianță după încheierea Războiului Rece. Domnul Boris Ruge, secretar general adjunct pentru afaceri politice și politica de securitate (PASP), va îndeplini funcția de secretar general adjunct interimar până la numirea unui succesor”, se mai arată în comunicatul NATO.

Mircea Geoană a venit și el cu un comunicat oficial, pe care a ales să îl posteze pe pagina sa oficială de Facebook. Încă secretar General al NATO până pe data de 10 septembrie a vorbit și el despre experiența pe care a trăit-o în Organizația Tratatului de Nord.

„Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie”, a transmis Mircea Geoană în postarea sa pe Facebook.

Mircea Geoană se pare că urmează să își anunțe candidatura la președenția României. Acesta spunea pe data de 25 august, referitor la candidatura sa la prezidenţiale, că la nivel personal decizia sa este luată, dar trebuie să mai aştepte câteva zile: „Voi anunţa decizia, în momentul în care voi termina mandatul la NATO”, spunea atunci Geoană. Citește și INSCOP: Mircea Geoană, favorit în intenția de vot la alegerile prezidențiale

Mircea Geoană, în vârstă de 66 de ani, a fost preşedintele PSD din 2005 până în 2010, iar în 2009 a reprezentat partidul la alegerile prezidențiale. A pierdut alegerile în fața lui Traian Băsescu.