30 sept. 2021 | 11:43

Ai vouchere de vacanță pentru 2021? Vești proaste pentru cei care nu le-au folosit

News
Ai vouchere de vacanță pentru 2021? Vești proaste pentru cei care nu le-au folosit
Ce se intampla cu voucherele de vacanta pentru 2021

Valul 4 de pandemie și-a pus amprenta pe economia mondială, afectând foarte multe domenii inclusiv pe cel al turismului. Ce se întâmplă, acum, cu voucherele de vacanță de pe anul 2021.

Voucherele de vacanță 2021 nu se vor mai putea folosi

Anul trecut, oficialii țării au declarat că voucherele de vacanță pe care românii nu le-au putut folosi în 2020 vor putea fi utilizate în 2021, prelungindu-le astfel perioada de valabilitate.

Din acest motiv, bugetarii nu au mai primit tichete noi de vacanță pentru anul 2021. În ultimele săptămâni, rata de infectare în România a crescut alarmant.

Localitățile au început să se închidă, una câte una,  iar banii pentru care bugetarii au plătit deja impozite vor rămâne nefolosiţi. Termenul de utilizare este 31 decembrie 2021, după care se anulează.

Statisticile arată că rezervările cu vouchere de vacanţă în diferite stațiuni din România au crescut cu 34% în 2021 față de anul trecut.

Cu toate acestea, potrivit unui studiu al platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro, foarte multe vouchere de vacanță 2021 au rămas încă nefolosite, a căror valoare ajunge până la 1450 de lei, cu file în valoare de 50 sau 100 de lei.

Important de știut este că aceste vouchere de vacanță pot fi folosite doar de către titular, pe baza prezentării actului de identitate. Vânzarea tichetelor este interzisă prin lege, iar sancțiunile primite pe baza acestui delict sunt usturătoare.

Voucherele de vacantă pentru acest an sunt valabile până la data de 31 decembrie 2021. Astfel, după ce au fost primite voucherele de la angajator, beneficiarul va alege agenția, hotelul, pensiunea în care se va caza în vacanța pe care și-o dorește.

Ulterior, beneficiarul voucherului trebuie să verifice dacă unitatea de cazare aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Mai apoi, beneficiarul merge la hotelul sau pensiunea aleasă și plătește pur și simplu cu voucherele.

Voucherele de vacanţă pot fi folosite atât pentru plata cazării, cât şi pentru plata altor servicii turistice, precum masa şi transportul.

Românii care se vaccinează primesc tichete de masă în valoare de 100 de lei

Conform oficialilor de la Ministerul Sănătăţii, se vor acorda vouchere pentru persoanele care aleg să se vaccineze împotriva coronavirusului. Românii imunizați cu schema completă vor primi 5 tichete de masă, în valoare totală de 100 lei.

Aceste tichete se vor putea ridica din centrul de vaccinare. Conform documentului, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 de lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro