Ai voie să refuzi testarea? Adrian Streinu – Cercel spune ce schemă de tratament se aplică în Capitală

Ai voie să refuzi testarea? Adrian Streinu - Cercel spune ce schemă de tratament se aplică în Capitală
Ședință la Primăria Generală a Capitalei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Ședință de foc la Primăria Generală a Capitalei. Primarul, Gabrela Firea, împreună cu Managerul Institutului de Boli Infecțioase, Adrian Streinu-Cercel, primarii de sector dar și șefi ai altor instituții, au organizat o ședință pe tema prevenirii răspândirii coronavirusului. Doctorul Streinu-Cercel a făcut clarificări cu privire la metodele de tratament aplicate pacienților cu COVID-19. De aemenea a dat un răspuns celor care se gândesc să refuze testarea împotriva coronavirusului, în contextul în care de luni bucureștenii vor fi testați. Întâlnirea a fost transmisă în direct pe pagina de facebook a Gabrelei Firea.

Protocolul de lucru privind pacienții, publicat în Monitorul Oficial

Întâlnirea de la Primăria Capitalei a avut ca scop, în primul rând, eficientizarea împiedicării răspândirii coronavirusului. Dar au fost atinse și subiecte precum tratamentul bolnavilor de COVID-19 și testarea bucureștenilor împotriva acestuia. Întrebat de primarul general al Capitalei despre schmele de tratament, Doctorul Streinu-Cercel a spus că există doar protocoale de lucru.

”Nu există diferențe de tratament, ci protocol de lucru. Acestea sunt în Monitorul Oficial. Noi l-am elaborat, pe categorii de pacienți, schemele sunt adaptate în funcție de pacienți, dar ele sunt standardizate, toți tratăm la fel.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Ai voie să refuzi testarea? Adrian Streinu - Cercel spune ce schemă de tratament se aplică în Capitală
Bucureștenii vor fi testați împotriva coronavirusului începând de luni, 30 martie

Bucureștenii vor fi testați începând de luni pentru coronavirus

Primarul General al Capitalei a anunțat pe pagina sa de socializare că începând de luni, bucureștenii vor fi testați împotriva coronavirusului, ia Primăria Generala, împreună cu primăriile de sectoare vor achiziționa zece mii de teste.

”Later edit: Luni, 30 martie, va incepe testarea. Primaria Capitalei va achizitiona 4000 de teste, iar cele 6 primarii de sector vor achizitiona cate 1000 de teste.”, a transmis Gabriela Firea.

Și pentru că s-a ridicat și problema refuzului pe care îl pot emite unii locuitori ai capitalei, la acțiunea autorităților de a-i testa, profesorul Streinu-Cercel a explicat că acest test va fi făcut spre binele fiecăruia.

”Ei pot refuza testarea, dar trebuie să aibă un motiv și va pierde șansa de a-și cunoaște starea epidemiologică. Efortul pentru aceste testări a fost foare mare!”, a mai declarat Adrian Streinu – Cercel

Urmăriți Playtech.ro și pe