Ai unul dintre aceste job-uri? Ești predispus să te îmbolnăvești de Covid 19, potrivit OMS

Ai unul dintre aceste job-uri? Ești predispus să te îmbolnăvești de Covid 19, potrivit OMS

OMS (Organizația Mondială a Sănătății), a dat zilele acestea publicității o listă cu așa-numitele zone roșii posibile focare de infectare cu noul coronavirus, avertizând posesorii de astfel de locații și angajații acestora că cel mai bine ar fi, pentru moment, ca aceste spații să rămână închise.

Ai unul dintre aceste job-uri, ai grjă de tine

OMS, în ceea ce privesc regulile care se aplică în interior, spune că trebuie să se facă o distincție între case, spații interioare prin care oamenii se deplasează, în primul rând, cum ar fi magazinele și muzeele, și spațiile interioare în care oamenii stau în principal într-un singur loc, cum ar fi cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Cu alte cuvinte dacă sunteți angajat într-o astfel de locație există un risc extrem de mare de a vă infecta cu noul coronavirus.

Ești predispus să te îmbolnăvești de Covid 19, potrivit OMS

OMS a mai emis zilele acestea un set de reguli prin care încearcă să ajute populația să se ferească de o posibilă infectare cu noul coronavirus, reguli ce se aplică odată cu începutul acestei luni, după cum urmează:

”Interzicerea evenimentelor care necesită autorizație va fi ridicată de la 1 iulie. Autoritățile locale trebuie să decidă dacă organizatorii de evenimente se pot asigura că participanții pot sta la 1,5 metri distanță și dacă se aplică alte condiții specifice. Solicitarea unui permis necesită timp, deci vor trece câteva săptămâni până la primele evenimente. Nu totul va fi posibil imediat.

Profesorii și personalul de îngrijire a copiilor care au probleme de sănătate sau care se încadrează într-unul dintre grupurile cu risc identificate de Institutele Naționale de Sănătate Publică și Mediu, cu vârsta peste 70 de ani sau cu condiții de sănătate subiacente, ar trebui să rămână acasă.

Ai unul dintre aceste job-uri? Ești predispus să te îmbolnăvești de Covid 19, potrivit OMS
Ai unul dintre aceste job-uri? Ești predispus să te îmbolnăvești de Covid 19, potrivit OMS

De la 1 iulie, toate sporturile, în interior și în aer liber, sunt permise. Oamenii ar trebui să stea la 1,5 metri unul de altul atunci când se angajează în activități sportive, cu excepția cazului în care natura sportului face acest lucru imposibil. Verificările de sănătate vor avea loc. Spectatorilor li se va permite accesul la meciuri și competiții începând cu 1 iulie. Ele trebuie să respecte aceleași reguli generale care se aplică în interior sau în exterior.

Regula generală pentru transportul public de persoane este aceea că toată lumea trebuie să stea la 1,5 metri distanță. Uneori acest lucru, din păcate, nu este posibil, dar să se respecte pe cât posibil. Pe măsură ce societatea se va deschide, vor exista mai multe situații în care nu putem sta 1,5 metri unul de celălalt.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI