Ai ținut greșit telefonul mobil până acum? Studiul care arată ce eroare fac toți oamenii
Studiile arată că felul în care oamenii își țin telefonul mobil inteligent este greșit. De ce nu este indicat să forțăm degetul mic al mâinii, atunci când sprijinim toată greutatea smartphone-ului pe el. Ce au evidențiat cercetătorii americani. Un doctor chirurg a explicat ce probleme de sănătate pot apărea ulterior.
Greșeala pe care toți oamenii o fac atunci când țin telefonul mobil
Potrivit unor studii din străinătate, cei mai mulți dintre pasionații de tehnologie țin mobilul în mâna stângă având degetul mic în colțul din dreapta jos, în timp ce sprijină spatele telefonului cu cele trei degete lungi ale mâinii, în timp ce dai swipe cu degetul mare.
Ei bine, cercetătorii au ajuns la concluzia că această metodă de a ține smartphone-ul nu este indicată, ci din contră. S-ar putea să fiți deja familiarizați cu termenul „deget pentru smartphone” atribuit degetului mare de la mână.
Ei bine, se pare că, acum, cercetătorii ar fi îngrijorați din cauza faptului că degetul mic de la mână ar putea avea de suferit, dacă nu renunțăm la metoda actuală de a ține telefonul mobil în mână.
Conform celor de la Healthline, „degetele cel mai afectate de ținerea unui smartphone, tabletă sau controler de joc video sunt degetul mic și degetul mare”, care se pot inflama foarte ușor.
„Având în vedere dimensiunea redusă a degetului mic, acesta nu va tolera presiunea și poziționarea telefonului, precum un deget de dimensiuni mai mari.”, a declarat terapeutul Ann Lund pentru Washington Post.
Ce probleme de sănătate pot apărea la degetul mic al mâinii
Michelle G. Carlson, un reputat chirurg al Spitalului de Chirurgie Specială din New York, a adăugat că folosirea degetului mic pentru a susține greutatea telefonului poate încorda ligamentul care leagă degetul de mână.
Asta nu este tot. Ben Lombard, membru al Societății Chartered de Fizioterapie din Marea Britanie, a declarat pentru HuffPost Marea Britanie că pot apărea probleme și la nivelul nervului ulnar.
„Avem tendința să ne ținem telefoanele cu degetul mic dedesubt susținând greutatea telefonul și încheietura noastră întorcându-se spre interior pentru a poziționa ecranul mobilului către fețele noastre. Acest lucru poate provoca compresia nervului ulnar dacă este susținut pentru perioade lungi de timp.”
Cum trebuie ținut corect telefonul mobil
Într-un interviu acordat National Desk, chirurgul de mână Dr. Steve Beldner a declarat că, deși toată lumea își dorește un telefon mobil mic și subțire, „mâna noastră nu a fost concepută pentru a manipula obiecte mici”.
În mod ideal, în loc să ne punem degetul mare pe un obiect subțire, ce încarcă articulația, trebuie să „aducem degetul mare în ceea ce numim abducție, să fie departe de palmă”.
Pentru a face acest lucru, telefonul mobil ar trebui sprijinit de un prosop, pentru a elimina stresul de pe articulație. Specialistul sugerează, de asemenea, să menținem cotul și încheietura mâinii cât mai drepte posibil, pentru a avea o circulație mai bună prin nerv.