Ai renunțat la pâine? Ce se întâmplă în corpul tău după această decizie radicală
Mulți oameni adoră să mănânce orice preparat cu pâine, iar românii sunt mari consumatori de produse de panificație indiferent dacă vorbim despre chifle, covrigi sau celebra franzelă. Unii oameni însă încearcă pe cât posibil să renunțe la ea din diverse considerente. Alții pentru că observă schimbări deloc bune în corpul lor, iar câțiva pentru că vor să aibă grijă la alimentație. Ce se întâmplă în corpul tău atunci când o elimini total din regimul tău?
Ce se întâmplă dacă renunți total la pâine: explicația specialiștilor
Primul lucru la care se gândesc cei care vor să-și schimbe regimul alimentar este să ascundă toată pâinea din casă. Masa românilor nu poate exista fără pâinea cea de toate zilele, motiv pentru care pentru mulți dintre ei este greu să echilibreze consumul ei sau chiar să renunțe de tot la aceasta.
Există câteva persoane în zilele noastre care au abordat trendul dietei cu conținut scăzut de carbohidrați. ,,Low Carb” este la modă și preferată de multe persoane care își doresc să slăbească ușor și rapid.
Pâinea conține mulți carbohidrați și este prima de pe lista neagră. Dacă excluzi din mesele zilnice pâinea albă vei scăpa de câteva kilograme, dar eliminarea pâinii integrale nu este însă o soluție benefică.
Cea din urmă îi poate da organismului nutrimentele necesare. Renunțarea completă la carbohidrați poate avea efecte secundare, avertizează specialiștii. Poți să te confrunți cu crampe musculare, contracții dureroase care ar putea apărea de obicei noaptea.
Pâinea integrală este bogată în electroliți, iar când corpul nu primește destul se pot forma aceste spasme musculare. Avantajul renunțării este scăderea în kilograme. Cu toate astea, trebuie să știi că este vorba despre apă, nu despre grăsime.
Ce spun specialiștii?
„Fiecare gram de carbohidraţi din organism stochează de trei, până la patru ori, greutatea sa în apă‟, spune dieteticianul Marie Spano, pentru „Yahoo‟. Când reduci consumul de carbohidrați, scapi de retenția de apă.
Pâinea albă nu este cea mai bună modalitate de a-i da organismului carbohidrații de care are nevoie, dar consumul de pâine integrală este bun și îți oferă energia potrivită. Pâinea integrală are multe fibre, fier și magneziu, substanțe care te fac să te simți plin.
Majoritatea nutriționiștilor nu recomandă excluderea totală a pâinii din alimentație, ci un consum moderat al ei, mai cu seamă dacă este vorba despre pâine integrală prăjită. De asemenea, pâinea din făină neagră este o altă opțiune perfectă pentru toată lumea, indiferent dacă este sau nu vorba despre o dietă pentru slăbit.