Ai răzuit greșit coaja de citrice toată viața! Cum se face corect, de fapt

Ai răzuit greșit coaja de citrice toată viața! Cum se face corect, de fapt
Ai răzuit greșit coaja de citrice toată viața

Da, pare imposibil de crezut, dar ai răzuit greșit coaja de citrice până acum. Ingredient nelipsit din rețetele de prăjituri și torturi, oferă preparatelor o aromă deosebită. La prima vedere, pare un poces cât se poate de simplu, la care nu se poate da greș, dar vei vedea că nu este așa. Puțini știu cum se face corect, de fapt.

Cum trebuie răzuită, de fapt, coaja de citrice

Ai nevoie de un plus de aromă când pregătești prăjituri sau torturi pentru familie sau prieteni? În aceste cazuri, arma secretă a gospodinelor din aproape toate colțurile lumii este un ingredient banal: coaja de citrice. Cele mai populare variante sunt cojile de lămâi și cele de portocale.

Cu toate că, la prima vedere, nimic nu pare mai simplu decât să iei o lămâie sau o portocală și să o dai prin răzătoare, o greșeală pe care o fac foarte mulți poate schimba complet gustul preparatului, dar nu așa cum ți-ai fi dorit.

Nu este niciun secret că membrana albă ce separă pulpa citricelor de coajă este foarte amară. Din neatenție sau grabă, de multe ori, când răzuim citrice, răzuim și o parte din această membrană albă.

Dacă nu vrei să te mai chinui să o separi de bucățile aromate de coajă, nu mai folosi ochiurile mici și ascuțite de la răzătoare, ci pe cele pentru răzuire fină, având grijă să cureți doar coaja colorată, partea cea mai parfumată și bogată în uleiuri volatile de la citrice.

Cât poate fi păstrată la frigider

Coaja de lămâie sau cea ce portocală nu trebuie folosită imediat. Poate fi păstrată fără probleme în borcane de sticlă mici, umplute cât mai mult, astfel încât să nu existe spațiu liber și aer ce să favorizeze apariția și dezvoltarea mucegaiului. Acoperă coaja de citrice cu un strat generos de zahăr alb sau de zahăr brun și închide capacul ermetic.

În acest fel, se va putea ține la frgider timp de câteva săptămâni, fără să se strice.

Lămâia ce a rămas fără coajă, în schimb, se va strica foarte repede, fiind atacată de mucegai după doar câteva zile. Dacă nu ai la ce să o folosești imediat, o poți tăia felii subțiri pe care să le bagi în congelator. Feliile înghețate vor fi ideale pentru ceaiuri, limonade sau diverse sosuri ușor acrișoare pentru fripturi și pește.

Urmăriți Playtech.ro și pe