Ai picioarele reci și degetele amorțite? Ce boală e posibil să se ascundă în spatele simptomelor

Ai picioarele reci și degetele amorțite? Ce boală e posibil să se ascundă în spatele simptomelor
Ce boală se poate ascunde în spatele acestor simptome

Senzația de picioare reci și degete amorțite o punem de obicei pe seama unei circulații deficitare, însă în unele cazuri adevărul este altul. Afecțiuni mult mai grave se pot ascunde în spatele acestor simptome aparent banale.

Mâini sau picioare reci? Ce boli se pot ascunde în spatele acestor simptome?

De cele mai multe ori, senzația de picioare sau mâini reci este rezultatul unei circulații sangvine deficitare. Însă, mai există ți alte afecțiuni care declanșează aceleași senzații.

În caz că această senzație de mâini și picioare reci este însoțită de durere, amorțeală, schimbarea culorii pielii, furnicături sau înțepături, asta poate însemna prezența unor alte boli, ca diabetul, arterioscleroza, boala vasculară periferică, fenomenul Raynaud (o afecțiune în cazul căreia spasmele arterelor duce la reducerea fluxului sangvin în special la nivelul degetelor) și neuropatia periferică.

Ce boală poți avea dacă ai degetele amorțite
Ce boală poți avea dacă ai degetele amorțite

Cauzele și simptomele apariției senzației de degete amorțite

Senzația de amorțeală nu este neapărat un motiv de a ne prezenta de urgență la medic. De obicei aceasta apare după ce am stat într-o poziție mai mult sau puțin comodă, pentru o perioadă mai lungă, din cauza perturbării microcirculației sangvine și inervației zonei respective.

Însă, în unele cazuri, senzația de degete amorțite poate fi un simptom al unei boli neurologice grave, cum ar fi hernia de disc, care necesită tratament de specialitate, însă și al unui accident vascular cerebral, dacă amorțirea nu dispare și se ajunge la paralizia nervilor și imobilizarea membrului.

Printre cele mai frecvente cauze ale degetelor amorțite sunt:

  • Alcoolismul;
  • Sindromul de tunel carpian;
  • Compresia osoasă cauzată de artroză;
  • Diabet;
  • Fibromialgie.

Află ce boală se ascunde în spatele simptomelor pe Stiridinlume.ro!

Urmăriți Playtech.ro și pe