Ai mucegai în mașina de spălat rufe? Cum scapi cel mai ușor de el

de: Ana Chivu
02 03. 2022

Ce poți să faci dacă ai găsit mucegai în mașina ta? Acesta aduce un miros neplăcut și poate afecta protecția de cauciuc ce există la multe mașini în apropiere de cuvă. Cum poți să previi formarea lui și ce este de făcut dacă și-a făcut deja apariția? Iată trucurile cele mai eficiente pe care le poate folosi oricine. Cum trebuie să procedezi dacă vrei ca acest lucru să nu se întâmple? Nu îți vei mai schimba atât de des obiectul preferat din casă.

Trucuri pentru casă: cum să scapi de mucegaiul din mașina de spălat?

Mașina de spălat este sensibilă, iar majoritatea care se găsesc acum în magazine specializate se strică mult mai rapid decât cele produse în anii trecuți. Asta nu trebuie să îți aducă găuri în bugetul familiei, ci doar o mai mare grijă în privința unor obiceiuri deloc sănătoase pe care le ai tu sau cei dragi care vor să ajute.

Toată lumea trebuie să știe că în mașină se poate forma mucegai în cazul în care nu este curățată frecvent, cu toate că rolul ei este de a faze mizeria să dispară. Micile particule care sunt eliminate în timpul spălării sau uscării ajung peste tot, iar alături de umiditatea formată în timpul programului ales aduc în prim-plan în cele din urmă mucegaiul la tine acasă.

Primul pas să îți dai seama că ceva nu este în regulă este mirosul de sulf al hainelor. Printre greșelile frecvente care aduc la formarea lui se numără închiderea ușii de la mașină, lucru care ține umiditatea înauntru și face ca bacteriile să se acumuleze mai rapid sau apariția unui miros respingător să apară.

Ce poți face?

El se formează în zonele ascunse care rămân umede după programul mașinii. Dacă lași capacul deschis, mașina se va aerisi cum trebuie. De asemenea, este recomandat să eviți să pornești mașina de spălat înainte de a pleca de acasă sau înainte de a te culca.

Nu întârzia când vine vorba să scoți hainele din mașină, pentru că astfel te asiguri și de o mai bună curățenie a mașinăriei tale. Mai mult decât atât, după scoaterea hainelor trebuie să ștegi bine părțile accesibile: garniturile și interiorul, capacul, tamburul, ușa, arniturile de cauciuc şi dozatorul de detergent.

Este util să chemi periodic un specialist pentru a o verifica. Pentru o soluție fantastică ce te face să previi această situație trebuie să amesteci înălbitor cu apă fierbinte ori oţet cu apă fierbinte. Atenţie! Specialiștii recomandă să nu amesteci niciodată înălbitorul cu oţetul, deoarece creează un gaz dăunător.