Ai folosit apa de gură greșit toată viața. La ce pericol îți expui dinții dacă continui să mai faci asta
Deși apa de gură este de mult promovată ca metodă sigură de curățare a dinților și de protejare și eliminare a bacteriilor din cavitatea bucală, un medic stomatolog a explicat de ce, în anumite condiții, aceasta nu ar ajuta, de fapt, dantura, ba dimpotrivă. Iată ce a spus un specialist din Londra despre folosirea apei de gură.
Ai folosit apa de gură greșit toată viața
Un medic stomatolog a explicat de ce nu e bine ca cineva să folosească apa de gură după un periaj dentar. Conform spuselor acestuia, folosirea acestui produs de curățare orală nu ar ajuta deloc dinții, explicând și cum apa de gură devine „un magnet de microbi” pentru cavitatea bucală.
Specialistul a explicat de ce nu este indicată folosirea apei de gură imediat după periajul dentar. Igiena orală stă la baza unei danturi sănătoase și la prevenirea bolilor ce pot apărea sau se pot agrava, în cazul în care ele există deja. Alegerea corectă a produselor este, de asemenea, importantă pentru o igienă orală cât mai bună.
„Pasta de dinți cu care vă spălați are aproximativ 1450 ppm flour, fiind concentrația ideală pentru a vă proteja dinții împotriva acțiunii zahărului din alimentele și băuturile pe care le consumați, iar apa de gură are doar 220 ppm flour”.
Ca rezultat, „atunci când vă spălați dinții și vă clătiți imediat cu apă de gură – pur și simplu clătiți flourul care are concentrație ridicată, cu o substanță care are o concentrație de flour mult mai scăzută”, a explicat medicul dentist, potrivit Foxnews.com.
Cum trebuie să procedezi când te speli pe dinți
În acest mod, specialistul spune că dinții nu vor fi protejați și riști să ai mai multe carii din cauza faptului că elimini concentrația importantă din pasta de dinți.
Specialistul nu este însă împotriva folosirii apei de gură și spune că recomandă pacienților săi să o folosească, însă niciodată după efectuarea periajului dentar.
„Clătirea cu apă normală este mai bună decât clătirea cu apă de gură”.
Specialistul recomandă periajul dinților cu prudență și spre deloc clătirea:
„Periază, clătește puțin să îndepărtezi excesul de pastă și atât”, a mai spus specialistul.
De asemenea, pe lângă modul în care te acorzi atenție igienei orale, există și alimente pe care ar trebui să le eviți pentru a împiedica apariția cariilor dentare. Printre acestea se numără băuturile carbogazoase sau energizantele, dulciurile tari și fructele uscate, citricele sau sucurile preparate din acestea în cantități mari, dar și covrigii, biscuiții și chipsurile.