Agresoarea de 14 ani din Târgu Jiu s-a întors la școală. Cum a fost primită de colegi și profesori: „Îi este teamă”

Agresoarea de 14 ani din Târgu Jiu s-a întors la școală. Cum a fost primită de colegi și profesori: „Îi este teamă”
Agresoarea de 14 ani din Târgu Jiu s-a întors la școală. Cum a fost primită de colegi și profesori: "Îi este teamă ..."

În urmă cu o săptămânia, România se afla în stare de șoc, după ce pe rețelele de socializare a circulat un material video în care o adolescentă de 13 ani a fost bătută de alte trei tinere, cu vârste cuprinse între 12-14 ani. Una dintre agresoarea, în vârstă de 14 ani, a fost reținută de poliție și audiată ore în șir.

Filmul bătăii a devenit viral

În urma scenelor violente, una dintre tinere a fost reținută de poliție pentru 24 de ore. Părinții fetei s-au arătat revoltați de pedeapsa primită de copilă, susținând faptul că pandemia este de vină pentru reacțiile violente și pline de ură ale tinerei.

Filmul bătăii a devenit viral
Filmul bătăii a devenit viral

”Un act de teribilism din partea fetiței noastre pe care nu o regăsim ca și comportament și nu am recunoscut acest comportament față de ce avea acasă. Un copil cu multe diplome și multe rezultate la învățătură foarte bune.
S-a întâmplat, societatea, lipsa școlii din luna martie.. Noi plecăm la serviciu…

Din luna martie, soția mea a fost izolată la serviciu de trei ori consecutiv, câte două săptămâni. Copilul meu nu trebuia să stea închis între 4 pereți, rupt de sânul familiei. Trebuie lăsată lângă noi, sub consiliere psihologică, pentru că și ea a suferit 6 ore de traumă psihică”, a declarat tatăl fetei, potrivit antena3.ro.

Cum a fost primită de colegi agresoarea

În urma tuturor evenimentelor neplăcute, atât agresoarele, cât și victima, și-au încheiat socotelile, devenind aproape prietene. Potrivit declarațiilor făcute de rude, agresoarea și-ar fi cerut cuze pentru comportamentul său, iar fata atacată a iertat-o.

Din cauza imaginii negative care s-a construit în jurul agresoarei, aceasta a avut nevoie de consiliere pentru a depăși cât mai ușor momentul traumei. De asemenea, emoții au existat și cu privire la revenirea acesteia la școală și reintegrarea printre colegi.

Fata s-a temut că va fi respinsă de colectiv și de profesori, fiindu-i frică să mai revină la școală. Cu toate acestea, marți, adolescenta s-a prezentat la ore, iar elevii și profesorii au primit-o cu căldură și încurajări.

„Îi este foarte teamă de cum o să fie primită de colectiv, de către colegi, de cadrele didactice. În permanenţă spunea mama că îi este teamă şi când iese din casă.

Noi suntem aici să o ajutăm, atât pe aceasta cât şi pe victimă să depăşească momentele dificile”, au declarat reprezentanţii şcolii, potrivit antena3.

Avocatul familiei susține că fata își regretă fapta și nu înțelege ce s-a petrecut cu ea. Se pare că părinții se ocupă îndeaproape de ea, luându-și concediu de la muncă.

„Regretă în continuare. În continuare nu are explicaţii pentru acţiunea violentă pe care a avut-o faţă de cealaltă minoră. Dar cu ajutorul familiei, ambii părinţi au intrat în concediu pentru a fi aproape de ea, pentru a o ajuta să trecă de această situaţie. A fost un eveniment care nu se va mai repeta sperăm noi, din partea clientei mele”, a declarat acesta.

Potrivit reprezentanților școlii, ambele fete au fost primite bine, iar victima primește în prezent consiliere psihopedagogică pentru a depăși trauma.

Victima beneficiază de asemenea de consiliere psihopedagogică de la DGASPC. Deocamdată nu s-au remarcat incidente şi atât agresoarea cât şi victima deocamdată sunt bine primite de către colegi. Toată lumea îşi doreşte ca lucrurile să revină la normal”, mai menţionează reprezentantii şcolii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI