Afacerea cu care Gigi Becali a făcut primul milion de dolari. „Nu aveam unde să bag toţi banii, i-am descărcat în curte”

de: Corina Oprea
10 08. 2023

Gigi Becali este unul dintre cei mai înstăriți bărbați din România. Se laudă cu o avere formidabilă și duce o viață de lux, dar nu va uita niciodată cum a făcut primul milion de dolari Latifundiarul din Pipera a dezvăluit cum s-a simțit când s-a văzut cu o sumă de bani atât de mare.

Cum a reușit Gigi Becali să câștige primul milion de dolari

Gigi Becali se numără printre cei mai înstăriți și cunoscuți oameni de afaceri din România. Are o situație financiară mai mult decât bună și se vede cu ochiul liber, dar a muncit mult ca să ajungă aici.

Dacă acum are în conturi sute de milioane de euro, în urmă cu ani buni se bucura pentru primul lui milion de dolari. Gigi Becali a povestit, cu lux de amănunte, cum a reușit să dea lovitura pe vremea când nu era atât de cunoscut ca acum.

Gigi Becali a declarat că marfa adusă din Turcia l-a ajutat să se îmbogățească. Aducea haine din afară, tiruri întregi și scotea bani frumoși de pe urma acestei afaceri. Ajunsese să încaseze atât de mulți bani, încât îi descărca în curte și acoperea cu o folie, de teamă că îi va uda ploaia.

„Pentru că nu aveam unde să bag toţi banii, i-am descărcat în curte. Apoi, m-am dus în casă, am luat o folie de celofan şi i-am acoperit, pentru că îmi era teamă să nu plouă peste noapte şi să-i ude.

Cred că în total, transformaţi în valută, erau acolo 1.000.000 de dolari”, a declarat Becali în 2008, conform Libertatea.

Ce va face Gigi Becali cu averea

Se spune că Gigi Becali ar fi printre cei mai bogați români și s-ar afla în fruntea clasamentului privind cei mai înstăriți oameni din fotbal. Averea lui este estimată undeva între 325 și 425 de milioane de euro.

Gigi Becali a plănuit deja ce va face cu banii și cui îi va lăsa după ce va trece în neființă. Latifundiarul din Pipera a mărturisit că se va asigura fiicele sale au tot ce le trebuie, dar nu vor primi ele tot ce a agonisit o viață.

Fiind un om foarte credincios, are de gând să doneze o mare parte din avere bisericii. S-a implicat în multe acțiuni de binefacere, a ridicat biserici și a făcut multe donații, motiv pentru care vrea să ajute și după ce pleacă din această lume.

”Și ce câștig că o las la nepoți, la copii? Ce câștig? Dacă le lași la nepoți și la copii averea, poate să o piardă în afaceri, poate să o fure hoții, sau mai știu eu ce.

Dar dacă tu o transferi în Cer și o dai milostenie la spitale, la bătrîni, la săraci, ție ți se întoarce însutit, și lor, acolo, în ceruri. Milostenia îi va veghea.

Și chiar dacă copiii tăi nu ar fi foarte bogați, milostenia de acolo vine și-i urmărește și le dă tot timpul, îi păzește”, s-a confesat Becali la Realitatea TV.