03 mart. 2024 | 23:50

Afacerea cu care a dat lovitura o coreeancă, în Sibiu. S-a îndrăgostit nebuneşte de un român şi s-a mutat aici: „Cel mai mult îmi place ciorba de burtă”

Diverse
Afacerea cu care a dat lovitura o coreeancă, în Sibiu. S-a îndrăgostit nebuneşte de un român şi s-a mutat aici:
Afacerea cu care a dat lovitura o coreeancă, în Sibiu. S-a îndrăgostit nebuneşte de un român şi s-a mutat aici: "Cel mai mult îmi place ciorba de burtă"

O coreeancă a dat lovitura în afaceri, deși venise în România pentru cel care avea să îi devină iubirea vieții. S-a îndrăgostit nebuneşte de un român şi s-a mutat aici, iar totul s-a schimbat pentru ea. Trăiește acum din plin marele ei vis și are și o familie perfectă.

S-a mutat în România pentru marea ei iubire

La vârsta de 39 de ani, Ji-won Lee trăiește viața mult visată în pitorescul oraș Sibiu, situat în inima României. Cu o poveste ce emană pasiune și aventură, ea pășește pe străzile acestui oraș istoric de șapte ani, o perioadă în care și-a făcut o nouă viață, pornind de la dragostea pentru un sibian care i-a devenit soț.

Originară din Seoul, capitala vibrantă și efervescentă a Coreei de Sud, Ji-won a petrecut ani buni studiind arhitectura și sculptura în această metropolă bulversantă. În Seoul, ea și-a început cariera lucrând într-un birou arhitectural, însă destinul avea să o poarte către alte meleaguri.

În 2017, iubirea a condus-o către Sibiu, un oraș fermecător în inima României, în care se va îndrăgosti nu doar de peisajele sale încântătoare, ci și de soțul său sibian. „

„Nu mă așteptam să fiu singura care locuiește aici pentru că în București sunt câteva sute de coreeni. Am ajuns la Sibiu pentru că soțul meu este sibian, iar după ce ne-am căsătorit ne-am mutat aici, în 2017. El a călătorit în Coreea cu un prieten și ne-am întâlnit acolo prin cineva comun.

Știam orașul pentru că îl vizitasem, îi vizitasem familia. Mai fusesem în România, am vizitat Brașovul, am vizitat Făgărașul. Totul era nou pentru mine, oraș nou, cultură nouă”, a povestit coreeanca pentru Turnul Sfatului.

Trecerea într-un mediu complet nou a fost însoțită de provocări, dar și de oportunități surprinzătoare. Ji-won și-a adus cu ea pasiunea pentru bucatele coreene, iar această dragoste a inspirat-o să deschidă, împreună cu sora sa, un restaurant cu specific coreean în inima Sibiului.

Așa a luat naștere Basak, un mic colț din Coreea în Sibiu, unde aroma condimentelor și savoarea bucatelor coreene îi încântă pe cei ce pășesc pragul.

Iubirea i-a adus succesul unei femei din Coreea

Ji-won Lee și-a adus pasiunea pentru bucatele coreene în Sibiu, un oraș în care a pășit cu curaj și determinare. Alături de sora sa, Ju-won Lee, profesoară de matematică, a îmbrățișat visul de a construi un business ce aduce aroma și cultura Coreei în inima Transilvaniei.

Așa a luat naștere Basak, un mic restaurant cu specific coreean, care a devenit rapid un punct de atracție pentru iubitorii de gastronomie exotică din Sibiu. Cu o poveste ce emană perseverență și dorință de a aduce ceva nou în oraș, Ji-won și sora ei și-au propus inițial să importe produse coreene în Sibiu.

Cu toate acestea, planul a fost abandonat rapid, dată fiind dificultatea de a naviga prin birocrație și de a face față provocărilor date de necunoașterea limbii române și a limbii engleze. Cu toate acestea, dorința de a-și construi propriul drum în lumea afacerilor nu a fost descurajată de obstacole.

„Mă gândeam ce să fac aici pentru că nu vorbesc româna și, de asemenea, nu sunt nici foarte bună la engleză. Nu aveam prea multe opțiuni, vorbeam cu sora mea și mă gândeam ce am putea face aici. Ne-am gândit că sunt foarte multe produse din Coreea care ar merita să fie prezentate aici.

Apoi am rămas însărcinată, iar planul a fost anulat. După ceva timp, ea s-a mutat aici și am început să facem căutări și să facem pași pentru a înregistra un business”, a explicat străina.

Astfel, în ciuda obstacolelor, cele două surori și-au continuat călătoria către visul lor și au deschis ușile restaurantului Basak. Cu ingrediente și sosuri aduse special din Coreea, restaurantul a devenit rapid un punct de reper pentru iubitorii de gastronomie asiatică din Sibiu.

Chiar și cu gusturile puternice și picante ale bucatelor coreene, oamenii au răspuns cu entuziasm și curiozitate la preparatele oferite de Basak. Astfel, a început o afacere care acum merge ca pe roate.

Ce părere are Ji-won Lee despre România

Ji-won Lee a adus cu ea nu decât aroma și gusturile Coreei în inima Sibiului, ci și o poveste de adaptare și descoperire a unei noi lumi. În vârstă de 39 de ani și locuind în Sibiu de aproape șapte ani, Ji-won își împărtășește experiența despre viața în acest oraș transilvănean, surprinzându-se plăcut de deschiderea și amabilitatea sibienilor.

Despre sibieni, Ji-won vorbește cu căldură și recunoștință, apreciind deschiderea și bunătatea pe care a întâlnit-o în această comunitate. Într-un oraș unde oamenii par să se ajute și să se susțină reciproc, ea se simte bine primită și acceptată, chiar și în ciuda barierei lingvistice pe care o întâmpină.

„Prima impresie atunci când am ajuns aici a fost că este mult mai frig. Nu aveam legături cu nimeni pentru că nu știam să vorbesc româna. În Seoul, am trăit în aceeași casă 30 de ani și oamenii sunt destul de distanți, nu-mi cunoșteam nici vecinii foarte bine. Aici, de fiecare dată când ies cu copilul sau la cumpărături oamenii vor să mă ajute.

Am fost foarte surprinsă că oamenii vor să mă ajute. M-am adaptat vieții de aici”, a mărturisit, pentru sursa menționată mai sus, Ji-won Lee.

Pentru Ji-won, adaptarea la viața din Sibiu a însemnat și descoperirea unor activități și plăceri noi. În timp ce îi place să exploreze frumusețea naturii din jur, precum Cisnădioara sau Sibiel, ea adoră și să petreacă timp în aer liber, să facă grătar și să se bucure de preparate tradiționale românești, cum ar fi ciorba de burtă.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
„Turnul din Pisa”, varianta din România. Unde se află minunea: „Are o înclinație mai mare decât cel din Italia”
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Când pică Moșii de vară în acest an. Tradiții ce trebuie respectate
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin SĂ FIE INTERZIS complet. Nimeni nu ar fi crezut că se va lua o astfel de DECIZIE
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro