Adrian Streinu-Cercel, vestea șoc a momentului. Ce se întâmplă cu pacienții internați la Institutul Matei Balș: „Din păcate…”

Adrian Streinu-Cercel, vestea șoc a momentului. Ce se întâmplă cu pacienții internați la Institutul Matei Balș: "Din păcate..." Sursă foto: MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a dezvăluit realitatea cruntă din spitalul pe care îl conduce. Adrian Streinu-Cercel subliniază lipsa acută de locuri pentru internarea unor pacienți noi de COVID-19, fapt ce reduce șansele oamenilor la tratament și vindecare.

„Din păcate, noi nu avem…”

Problema lipsei paturilor din spitale devine un lucru obișnuit pentru sistemul medical actual, însă medicul Adrian Streinu-Cercel trage un semnal de alarmă către toată lumea. Acesta le recomandă cetățenilor să aibă grijă de sănătatea lor, respectând cu strictețe regulile de igienă și protecție.

Invitat la „Adriana Nedelea la FIX”, managerul de la Matei Balș a vorbit despre situația României cu privire la această perioadă de pandemie, dar și despre faptul că în spitalul pe care îl conduce sunt internați 18 copii infectați cu COVID-19.

Ce se întâmplă cu pacienții internați la Institutul Matei Balș:
Ce se întâmplă cu pacienții internați la Institutul Matei Balș: „Din păcate…”

Potrivit acestuia, cei mici au dezvoltat forme ușoare de coronavirus, ceea ce înseamnă că sănătatea lor nu este în pericol.

Chiar dacă numărul de cazuri COVID-19 din România nu este îmbucurător, medicul a afirmat că România se află într-o situație mult mai bună decât alte țări, iar sistemul medical a funcționat foarte bine până acum.

Acesta a mai declarat că cele 4000 de persoane decedate reprezintă un număr mare și trist, însă trebuie avut în vedere și numărul celor infectați, 100.000, reieșind astfel că raportul este unul pertinent.

“Din păcate noi nu avem la Balş locuri disponibile. Este o muncă titanică, nimeni nu a plecat în concediu pentru a salva cât mai multe vieţi. Sunt 18 copii internaţi la Balş cu COVID, însă nu au forme grave.

Noi nu avem mai multe decese. Avem 4.000 de decese, dar şi 100.000 de îmbolnăviri. Sistemul de sănătate din România a funcţionat bine.

În momentul de față, suntem în același prim val pandemic. Nu suntem nici în al doilea, nici în al treilea val, este unul și același”, a afirmat medicul, potrivit libertatea.ro.

Câte persoane se pot îmbolnăvi de la un pacient infectat cu COVID-19

Profesorul universitar a atras atenția asupra importanței purtării măștii de protecție, ca scut împotriva infectării cu COVID-19. Potrivit studiilor de specialitate, s-a descoperit că o persoană purtătoare de noul coronavirus poate îmbolnăvi 40 de persoane în decursul a 12 zile.

„Dacă lumea va înţelege că masca face diferenţa nu vom avea multe cazuri. În decurs de 12 zile de la o persoană infectată putem avea 40 de persoane infectate. Eu dau un singur sfat: cei care vor să se protejeze trebuie să poarte mască”, a spus medicul.

Ca sfat de final, medicul Streinu-Cercel le-a recomandat cetățenilor să se vaccineze împotriva virusului gripal, deoarece urmează o perioadă a virozelor și a gripelor, iar combinația dintre cei doi viruși poate cauza probleme grave.

„Iarna va aduce şi virusul gripal. În momentul de faţă circulă şi virusul care provoacă guturaiul. În luna octombrie trebuie să ne vaccinăm antigripal”, a mai adăugat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI