23 sept. 2020 | 08:43

Adrian Streinu-Cercel, vestea șoc a momentului. Ce se întâmplă cu pacienții internați la Institutul Matei Balș: „Din păcate…”

Sănătate
Adrian Streinu-Cercel, vestea șoc a momentului. Ce se întâmplă cu pacienții internați la Institutul Matei Balș:
Adrian Streinu-Cercel, vestea șoc a momentului. Ce se întâmplă cu pacienții internați la Institutul Matei Balș: "Din păcate..." Sursă foto: MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a dezvăluit realitatea cruntă din spitalul pe care îl conduce. Adrian Streinu-Cercel subliniază lipsa acută de locuri pentru internarea unor pacienți noi de COVID-19, fapt ce reduce șansele oamenilor la tratament și vindecare.

„Din păcate, noi nu avem…”

Problema lipsei paturilor din spitale devine un lucru obișnuit pentru sistemul medical actual, însă medicul Adrian Streinu-Cercel trage un semnal de alarmă către toată lumea. Acesta le recomandă cetățenilor să aibă grijă de sănătatea lor, respectând cu strictețe regulile de igienă și protecție.

Invitat la „Adriana Nedelea la FIX”, managerul de la Matei Balș a vorbit despre situația României cu privire la această perioadă de pandemie, dar și despre faptul că în spitalul pe care îl conduce sunt internați 18 copii infectați cu COVID-19.

Ce se întâmplă cu pacienții internați la Institutul Matei Balș: "Din păcate..."

Ce se întâmplă cu pacienții internați la Institutul Matei Balș: „Din păcate…”

Potrivit acestuia, cei mici au dezvoltat forme ușoare de coronavirus, ceea ce înseamnă că sănătatea lor nu este în pericol.

Chiar dacă numărul de cazuri COVID-19 din România nu este îmbucurător, medicul a afirmat că România se află într-o situație mult mai bună decât alte țări, iar sistemul medical a funcționat foarte bine până acum.

Acesta a mai declarat că cele 4000 de persoane decedate reprezintă un număr mare și trist, însă trebuie avut în vedere și numărul celor infectați, 100.000, reieșind astfel că raportul este unul pertinent.

“Din păcate noi nu avem la Balş locuri disponibile. Este o muncă titanică, nimeni nu a plecat în concediu pentru a salva cât mai multe vieţi. Sunt 18 copii internaţi la Balş cu COVID, însă nu au forme grave.

Noi nu avem mai multe decese. Avem 4.000 de decese, dar şi 100.000 de îmbolnăviri. Sistemul de sănătate din România a funcţionat bine.

În momentul de față, suntem în același prim val pandemic. Nu suntem nici în al doilea, nici în al treilea val, este unul și același”, a afirmat medicul, potrivit libertatea.ro.

Câte persoane se pot îmbolnăvi de la un pacient infectat cu COVID-19

Profesorul universitar a atras atenția asupra importanței purtării măștii de protecție, ca scut împotriva infectării cu COVID-19. Potrivit studiilor de specialitate, s-a descoperit că o persoană purtătoare de noul coronavirus poate îmbolnăvi 40 de persoane în decursul a 12 zile.

„Dacă lumea va înţelege că masca face diferenţa nu vom avea multe cazuri. În decurs de 12 zile de la o persoană infectată putem avea 40 de persoane infectate. Eu dau un singur sfat: cei care vor să se protejeze trebuie să poarte mască”, a spus medicul.

Ca sfat de final, medicul Streinu-Cercel le-a recomandat cetățenilor să se vaccineze împotriva virusului gripal, deoarece urmează o perioadă a virozelor și a gripelor, iar combinația dintre cei doi viruși poate cauza probleme grave.

„Iarna va aduce şi virusul gripal. În momentul de faţă circulă şi virusul care provoacă guturaiul. În luna octombrie trebuie să ne vaccinăm antigripal”, a mai adăugat acesta.

PlaySport
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cancan.ro
Cum a scris 'canadianul' TJ Miles numele Alexandrei Duli, pe bilețelul de nominalizare la Survivor All Stars. Războinica a crezut că e o glumă!
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc 3.000 de lei pe card, plus o majorare de salariu de 1.200 de lei, tichete de masă şi spor „de armonizare” de 200 de lei
Capital.ro
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
EVZ.ro
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Afirmații scandaloase făcute de un preot : "Fetele abuzate sexual trebuie să facă și ele închisoare pentru că sunt frumoase"
Redactia.ro
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ARMATĂ OBLIGATORIE în România! Din 2026, în DOI ANI, intră în VIGOARE
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro