Adrian Sârbu, părintele PRO TV, își deschide o nouă televiziune. Marius Tucă i se alătură, CNA a emis licența

de: Claudiu Surmei
06 06. 2019

Adrian Sârbu, fostul patron de la PRO TV, își deschide o nouă televiziune, iar Marius Tucă i se alătură. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat deja licența pentru Smart TV, care va avea și o variantă Smart TV HD. La noul post de telviziune va putea fi urmărit și jurnalistul Ion Cristoiu.

Adrian Sârbu își deschide o nouă televiziune

Adrian Sârbu le-a spus membrilor CNA că televiziunea Smart TV va fi deschisă spre finalul anului 2019, iar printre emisiuni se vor număra „Te crezi smart?”, „Spune-mi, doctore”, „Vrum, vrum”, „Gândurile lui Cristoiu” și „Comedy Mall.”

„Istoria acestei inițiative vine dintr-o constatare reciprocă sau comună a unui fapt care aparține realității de azi: nivelul cultural al televiziunii din România a scăzut. Nu numai că a scăzut, dar și spectrul demografic căruia televiziunea din România se adresează s-a restrâns. Dacă ne uităm puțin mai atent, populația până în 30 de ani, cu excepția copiilor care mai consumă ceva televiziune, este într-un procent foarte mic și în scădere în fața televizoarelor”, a declarat Adrian Sârbu în fața membrilor CNA.

Marius Tucă deține 50% din acțiunile Societății Smart TV Management din București, încă 50% revenind Aleph Media (care deține radioul Smart FM). Smart TV va avea un buget de investiții în programe de aproape 2,1 milioane de euro.

„Cred că România, în ultimii ani, suferă foarte tare la capitolul jurnalism independent, adevărat și Smart TV își propune să readucă ideea de jurnalism veritabil, prin oamenii săi, prin noi și prin programele sale. E foarte important ca reporterul care se află la Guvern sau la Președinție să aibă libertatea, independența editorială și demnitatea de a fi jurnalist”, a declarat Marius Tucă la CNA.

Grila Smart TV: Știrile orei, Știrile zilei, Smart Morning, Oameni Smart, Marius Tucă Show, Smart talk, Gândurile lui Cristoiu, Te crezi Smart?, Comedy Mall, Avangardă și permanență, Smartopolis, Spune-mi, doctore!, Vrum, vrum, Rețeaua Smart, Planeta Smart.